De ouders van de in Syrië verdwenen Amerikaanse journalist Austin Tice (rechts op beeld) houden een persconferentie. Archiefbeeld.
Volledig scherm
De ouders van de in Syrië verdwenen Amerikaanse journalist Austin Tice (rechts op beeld) houden een persconferentie. Archiefbeeld. © reuters

“Hoge ambtenaar VS bezocht Syrië om Amerikanen vrij te krijgen”

Een ambtenaar van het Witte Huis reisde eerder dit jaar naar de Syrische hoofdstad Damascus voor geheime ontmoetingen met de regering om de vrijlating van twee Amerikanen te bewerkstelligen. Dat schrijft de Wall Street Journal.

  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN.  Turkije legt handel met Israël stil: regering van Erdogan eist meer noodhulp voor Gaza

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Turkije legt handel met Israël stil: regering van Erdogan eist meer noodhulp voor Gaza

    Volgens The Times of Israël komt het Israëlisch oorlogskabinet vanavond om 18.30 uur samen om “een staakt-het-vuren en een gijzelingsdeal” te bespreken. Hamas zegt snel weer een delegatie naar Egypte te sturen voor verdere gesprekken over een bestand in de Gazastrook. Ondertussen hebben de Verenigde Naties donderdag de kosten voor de wederopbouw van de Gazastrook geschat op 28 tot 37 miljard euro. Lees hier de ontwikkelingen van donderdag 2 mei terug.
  2. Wateroverlast en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het grotendeels droog”
    Play
    Update

    Waterover­last en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het groten­deels droog”

    Op dit moment valt er op de meeste plaatsen in ons land nog heel wat regen. Weerman Frank Duboccage stelt wel gerust en zegt dat de zwaarste regenval achter de rug is. De regenzone blijft vandaag nog even in het land, maar trekt langzaam weg richting Nederland. “In de loop van de avond zou het overal weer droog moeten zijn”, volgens Duboccage. Vannacht kregen enkele dorpen in Limburg en Antwerpen te maken met zwaar onweer en heel wat wateroverlast. Lokaal viel er tot wel 55 liter water per vierkante meter. In Lanaken was dat zelfs 88 liter, volgens de burgemeester Marino Keulen (Open Vld). Op verschillende plaatsen sloeg ook de bliksem in.