Jan Jambon (N-VA) tijdens de persconferentie van het Overlegcomité afgelopen vrijdag.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Jambon (N-VA) tijdens de persconferentie van het Overlegcomité afgelopen vrijdag. © BELGA

INTERVIEW. Jan Jambon: “Nee, Vlaanderen moet niet boeten voor Wallonië en Brussel”

De horeca weer volledig sluiten, noemt hij de moeilijkste beslissing uit zijn politieke carrière. Maar dat Vlaanderen nu moet boeten voor de slechte cijfers in Brussel en Wallonië, ontkent Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). “Héél Vlaanderen, behalve Limburg, zou eind deze week in de hoogste alarmfase zitten.” 

118 reacties

  • lieve de vos

    3 jaar geleden
    Jammer, heel erg jammer dat politiek de bovenhand haalt op gezondheid en mensenlevens. Je kan in deze pandemie niet te vroeg zijn, mijnheer Jambon, het virus zal je altijd voor zijn. Zolang sommige mensen de maatregelen aan niet ernstig nemen moeten we allemaal op slot. In heel het land, we zijn een voorschoot groot.Nondedju bende egoïsten. Horeca kapot, cultuur- en sportsector kapot, ziekenhuizen aan het einde van hun latijn.. Vier maar verder en betoog maar. Slaap lekker.
  • Gilbert Vermeersch

    3 jaar geleden
    Waarom zouden we WalloBru moeten volgen hadden zij meegedaan met Vlaanderen en vooral Antwerpen waren ze niet   in hun huidige miserie belandt. En boeten voor die Franstaligen doen we nu al decennia met miljarden per jaar. Ook dit nog die gasten uit de zevende dag en de nu gepensioneerde VTM’r D. Verstraeten begrepen er niks van, ze stelden steeds onderbrekend dezelfde stomme vragen, pas als Mr. Jambon vroeg om hem pas na 7woorden in de plaats van 3 woorden te onderbreken, ging het wat beter.
  • Jan Van Gent

    3 jaar geleden
    Inderdaad meneer Jambon wij boeten al genoeg door de onkunde van de politici hoe goed ze alles aanpakken . Wij zijn gelijk een ontwikkelingsland aan het worden allemaal door het wanbeleid van onze top politici .
  • Patrick Peeters

    3 jaar geleden
    Voor extra maatregelen wachten tot het kalf verdronken is. Dat typeert zijn beleid
  • Ronny Ooijen

    3 jaar geleden
    Gilbert Vermeersch, geloof hechten aan BDW die de socialisten nooit meer wou zien in antwerpen en er toch mee in bed dook? Nog iets vernomen van zijn beloofde transparantie omtrent Land Invest? Noppes. Of Francken die zogezegd niets van smeergeld wist en 1 dag later verteld dat hij al maanden op de hoogte was? Slechts enkele voorbeelden van leugens en loze beloftes. U bent vrij om zulke mensen te geloven.