Afgelopen weekend werd op verscheidene plaatsen in Frankrijk de leerkracht herdacht die vrijdag werd vermoord.
Volledig scherm
Afgelopen weekend werd op verscheidene plaatsen in Frankrijk de leerkracht herdacht die vrijdag werd vermoord. © Photo News

Politieoperaties tegen "tientallen personen" na onthoofding van leraar in Frankrijk: “Er is duidelijk fatwa uitgesproken”

De Franse politie is gestart met verscheidene operaties tegen "tientallen personen" uit het islamistische milieu. Daarbij is de voorzitter van de Franse ngo Ummah Charity opgepakt: Billal Righi weigerde de decoderingssleutel van zijn computers en zijn mobiele telefoons te geven. De acties komen er in de nasleep van de onthoofding van de Franse leerkracht Samuel Paty in de buurt van Parijs eind vorige week. 

29 reacties

  • John De roo

    3 jaar geleden
    Franky Puystjens : je zegt het zelf. Een Fatwa ook al is die uitgesproken door een geestelijk koroniek jurist is middeleeuws en barbaars. Dat soort gedachtengoed hoort hier niet thuis. De huidige generatie is zelfs nog slechter , die hebben die Fatwa niet eens nodig omdat dit soort mensen meester is in zelfbedrog. Ze vinden al wel een manier (regeltje, citaat of quote) om hun daden te rechtvaardigen vanuit hun geloof
  • Franky Puystjens

    3 jaar geleden
    Wat de Minister zegt is onjuist. Onder de regels v.h. islamitisch recht kàn een leek (de vader v.h. schoolkind) geen fatwa uitspreken. Enkel een geestelijke koraniek jurist kan dat. De onjuiste bewering v.d. Minister verscherpt spijtig genoeg nog de polarisatie, door volkomen ten onrechte te stellen dat de eerste de beste losgeslagen zot die (al dan niet verdékt) tot islamistische terreurmoord oproept, een geldige fatwa zou hebben uitgesproken! Zo'n desinformatie hélpt ons niet; wel intégendeel!
  • Ronald Beintema

    3 jaar geleden
    Er is naar mijn mening maar één oplossing voor de hoofdveroorzakers en kompanen van deze laffe, anti-westerse daad en dat is, na hun gevangenisstraf, permanent uit Europa zetten! We moeten steeds meer op onze tenen lopen en nadenken of we wel onze eigen westerse mening mogen geven.....Dat mag natuurlijk nooit gebeuren!!! 
  • Gino Geubels

    3 jaar geleden
    De mensen die de Islam belijden vragen om respect voor hun godsdienst. Allemaal goed en wel, maar als men in West-Europa, waar weliswaar vrijheid van godsdienst is MAAR ook vrijheid van meningsuiting, kan, mag en moeten zij ook aanvaarden dat men hier dingen zegt, doet en toont die indruisen tegen wat hun geloof voorschrijft. Elk Geloof, is ALTIJD ondergeschikt aan de rechten van de mens, wetten van het land én dus ook de vrije meningsuiting. Wie dat niet aanvaardt hoort hier niet thuis.
  • joseph verbeke

    3 jaar geleden
    Allemaal vijgen na Pasen.Het probleem  bestaat al tiental jaren in de scholen maar men deed er niets aan omdat men schrik had als Islamofoob of racist bestempeld te  worden en in de kaart van uiterst rechts te spelen. Hier in Belgie zijn we niet beter,de toekomst zal het nog uitwijzen.Laat de problematiek niet als voedsel in handen van uiterst rechts en doe er iets aan. Drastisch optreden is de enige oplossing voor ons en hen die zich wel aangepast  hebben want ook zij zijn soms slachtoffers.