Shutterstock / Heikki Verdurme
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / Heikki Verdurme

Diepvriesfrieten gezonder dan yoghurt? Voedingswetenschapper bekijkt hoe bruikbaar de Nutri-Score echt is

Consumenten die veel gezonde producten kopen, krijgen voortaan extra korting bij Delhaize. Met ‘gezond’ wordt bedoeld: producten met het Nutri-Scorelabel A en B. Maar helpt die Nutri-Score ons wel de gezonde weg op als een pak diepvriesfrieten een A-score heeft en een pot Griekse yoghurt een C-score? Voedingswetenschapper Hella Van Laer vertelt over de zin (en onzin) van de Nutri-Score. “Het label is waardevol, maar heeft ook zijn beperkingen.”

5 reacties

  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Wij drinken alle dagen melk eten kaas en yougurt of platte kaas ik kijk niet naar de nutriscores daar geloof ik niet in want een zak chips is ,gezonder, dan melkproducten volgens de score
  • Argus Vercauteren

    4 jaar geleden
    Er bestaan ook plantaardige alternatieven voor yoghurt die even lekker en beter voor onze planeet zijn. Koemelk is eigenlijk niet geschikt voor de mens. Deze melk dient voor het kalfje.
  • Danny Mertens

    4 jaar geleden
    Even duidelijk: gefermenteerde melkprodukten zoals kaas en youghurt zijn niet gezond en zeker niet in de hoeveelheden die de 'moderne' mens die binnenspeelt. Het enige 'positieve' is calcium, en de meer dan benodigde hoeveelheid zit ook in een glas melk per dag.
  • ronny cuypers

    4 jaar geleden
    Die score is een prachtig hulpmiddel. A en B laat ik in de rekken liggen. Dat is niet lekker. C koop ik als er niks anders is. Mijn voorkeur gaat altijd naar producten met de D of een E score. Dat zijn zonder meer de lekkerste.  
  • Wim Eggermont

    4 jaar geleden
    De beste scores zullen wel gaan naar de producten die het meeste winst opleverd voor de multinational!!die grote bedrijven zitten echt niet in met onze gezondheid.enkel de kwartaalcijfers zijn voor hen belangrijk