© AFP

Vicewereldkampioen speerwerpen mag niet naar Rio na positieve test

De Egyptenaar Ihab Abdelrahman, vicewereldkampioen in het speerwerpen, mag niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio (5-21 augustus). Dat meldde een lid van het Egyptisch Olympisch Comité woensdag.

De 27-jarige speerwerper, goed voor zilver op het WK atletiek in Peking van 2015, werd op 17 april positief bevonden op het gebruik van testosteron bij een dopingtest die bij hem thuis afgenomen werd. Het dopingstaal werd gecontroleerd in een laboratorium in Barcelona.

“In het dopingstaal werden twee verschillende soorten van testosteron teruggevonden, die door de atleet gebruikt werden”, verklaarde het Spaanse laboratorium.

Het Egyptisch Olympisch Comité hoopte dat Abdelrahman naar Spanje af zou reizen om bijkomende testen te ondergaan en zo toch nog een kans te maken op de Olympische Spelen, maar Abdelrahman weigerde. Dat vertelde Mamdouh al-Shishtawi, uitvoerend directeur van het Egyptisch Olympisch Comité.

Naast Abdelrahman gaat ook de Egyptische hamerslingeraar Mostafa Al-Gamel niet naar de Olympische Spelen in Rio. De nummer zeven van het WK in 2015 moet forfait geven door een blessure.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer