Philippe Devos.
Volledig scherm
Philippe Devos. © RV

Intensive care-arts: “Situatie in Luikse ziekenhuizen erger dan in maart, hulp uit Limburg zou welkom zijn”

De ziekenhuizen in de provincie Luik luiden de alarmbel. De nog beschikbare Covid-bedden zouden tegen het einde van de dag bezet kunnen zijn. “De huidige toestand is slechter dan in maart. We willen nu ook andere zorg behouden en bij het verplegend personeel loopt het absenteïsme op tot 20 procent”, verklaarde intensive care-arts Philippe Devos op de RTBF-radio. 

13 reacties

  • jos meurrens

    4 jaar geleden
    Vlaanderen, en dat is Limburg inbegrepen zal alle bedden dringend nodig hebben. Zou Wallonië zich niet beter kunnen organiseren met de miljarden die ze van Vlaanderen krijgen. Waarom dan geen bedden in kazernes die leeg staan. Plaats genoeg en desnoods materiaal bij kopen.
  • Theo Van Hoof

    4 jaar geleden
    Is het bewezen dat de wielersport een broeihaard is lucette cardon? Er gaat veel meer corona rond in het voetbal. De Giro is een probleem in de organisatie. Wie legt er nu personen, vreemd aan de ploegen, bij in hun hotels. Het is bewezen dat de carabinieri de grote verspreiders waren.
  • Erwin Lauwens

    4 jaar geleden
    En de medische component van het Belgisch leger zit te wachten tot ze naar één of andere exotische bestemming kunnen voor een militair op zending die gestoken is door een vlieg en misschien malaria zou kunnen opgelopen hebben. Doe hen helpen in Luik en neem de opvangcapaciteit van Limburg niet in.
  • Marcus Camps

    4 jaar geleden
    Dus je trekt je er geen bal van aan, blijft maar kussen en op café gaan, en de zieken gooi je dan maar bij de buren. Leuk ...
  • katrien adriaens

    4 jaar geleden
    Zot waarom Limburg weer is ook al erg genoeg bij ons! In Luik hadden ze zich maar beter aan de regels moeten houden!!!! Dit virus is al zolang bezig dat ze zich maar al hadden moeten voorzien van extra plekken!!!