Stadsmedewerker brengt markeringen aan op een tijdelijk fietspad in Berlijn.
Volledig scherm
Stadsmedewerker brengt markeringen aan op een tijdelijk fietspad in Berlijn. © AP

Politie Berlijn wil kenteken voor fiets in strijd tegen agressie

De politie van de Duitse hoofdstad Berlijn wil een kenteken voor fietsen. De politie ziet dat ook fietsers zich steeds agressiever in het verkeer gedragen, en hoopt door een registratie foute fietsers sneller te kunnen achterhalen. Er zijn steeds meer ongelukken waarbij fietsers zijn betrokken, en ook steeds meer incidenten waarbij fietsers zich uit de voeten maken.

7 reacties

  • Cyriel Claessens

    4 jaar geleden
    Dan ook een kenteken voor voetgangers.  Er moet ook respect zijn van voetgangers voor de andere weggebruikers.  Veel voetgangers lopen waar ze maar willen, zonder enig oog voor andere weggebruikers. 
  • Frans Van Hoyweghen

    4 jaar geleden
    Dat denk en zeg ik al 30 jaar, ze rijden rechts voorbij tegen de wagens en weg zijn ze, en wij zitten met de kosten.
  • peter maas

    4 jaar geleden
    Fietsers hier in België krijgen hier ook meer en meer carte blanche met als resultaat dat er meer en meer oversteken zonder te kijken,door rood rijden en nu zelfs met 4 naast mekaar enz....nog maar te zwijgen over het lukraak plaatsen van fietsstraten waar geen school in de buurt is.
  • Patrick Van Overmeire

    4 jaar geleden
    Zou hier ook moeten gebeuren want ik heb al zaken gezien waar fietsers spiegels stuk slaan maar dan weg zijn en de autobestuurder was zelf niet in fout maar die hooligan dacht dat hij boven de wet stond
  • Emiel Waterslaegers

    4 jaar geleden
    Een nummerplaat voor fietsen is niets nieuw. Dat bestond al in de jaren 70 (misschien zelfs in ‘80), en ik vind dat een heel goed idee!