Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Belgische schatkist haalt 1,8 miljard euro op aan negatieve rentes: “We lenen effectief gratis”

De Belgische schatkist heeft vandaag opnieuw 1,8 miljard euro opgehaald op de financiële markten tegen negatieve rentetarieven. Dat betekent dat de overheid dus minder zal moeten terugbetalen dan hetgeen ze nu heeft geleend. Voor de obligatie met een looptijd van tien jaar, werd zelfs het laagste rentetarief ooit betaald, bevestigt Jean Deboutte van het Agentschap voor de Schuld.

8 reacties

  • David Hermans

    4 jaar geleden
    Geld krijgen om schulden te maken, in wat voor krankzinnige tijden leven we toch...  Dat dit feest van het gratis geld zal blijven duren wordt gegarandeerd de volgende collectieve illusie.  En ondertussen worden zeepbellen geblazen in de vastgoed- en aandelenmarkt.  Een volgende kredietcrisis zal ons deel zijn...
  • Gerd Goossens

    4 jaar geleden
    Nu nog het cash geld verbannen en dan kan de negatieve rente ook worden toegepast op de spaarrekeningen.
  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    Er zal niet veel kunnen verspild worden, met de put die de Zweedse regering achterliet en de enorme uitgaven om corona aan te kunnen wordt het rekenen en creatief zijn om toch maar het hoofd boven te kunnen houden. Negatieve kritiek zal niet veel helpen om er te geraken.
  • FRANS DE ROUCK

    4 jaar geleden
    Wat dikke zever gaan ze ons nog verkopen.Waarom dan geen 18 mijljard lenen ? Dan is het nog goedkoper. Op het einde van de rit moet kapitaal terugbetaald worden. Geen probleem ze gaan een nieuwe lening aan. In de prive is dit de reinste oplichting.Uiteindelijk volgt het bankroet. Frauduleuze praktijken.Als burger vlieg men de bak in.Gratis lenen en nog geld bovenop krijgen. Het is om zeep.
  • Marcel Verkest

    4 jaar geleden
    Amai, gratis geld ophalen. Als dat geen feest is. Besef wel dat om het even welk land niet in staat is om hun schulden terug te betalen. Vroeg of laat zal de burger (pijnlijk) dokken voor de onverantwoorde spilzucht van hun grijpgrage leiders. Zelfs zonder de corona en met een lage rente was er geen vermindering van de schuldenlast, dat zegt genoeg toch ?