Herman De Croo wuift naar de Ronde, maar vergat wel zijn mondmasker te dragen.
Volledig scherm
Herman De Croo wuift naar de Ronde, maar vergat wel zijn mondmasker te dragen. © Sporza

Herman De Croo als enige op de bon geslingerd tijdens passage van de Ronde

Tijdens de Ronde van Vlaanderen is slechts één proces-verbaal opgemaakt voor het overtreden van de mondmaskerplicht langs het parcours. Dat meldt de Oost-Vlaamse provinciegouverneur Carina Van Cauter. Dat pv was bestemd voor Herman De Croo. De vader van de premier was op televisiebeelden zonder masker te zien en erkende ook zijn fout. "De meeste mensen die in overtreding waren, gaven onmiddellijk gevolg aan de vraag om het mondmasker op te zetten of wat verder uit elkaar te gaan staan."

46 reacties

  • Pascha Van Rossem

    4 jaar geleden
    Ik ben geen blauwe rakker maar dit is er mijlenver over. Iemand die moederziel alleen staat krijgt een boete omdat hij geen mondmasker op heeft ??? Wat een kindertuin is dit hier !Ik vraag mij gewoon af hoe sommigen er toch in slagen om zo belachelijk te doen?
  • Maison Achille

    4 jaar geleden
    Ben geen fan van de De Croo's maar die mens staat daar moederziel alleen... Triestig om zo in het geniep een foto te nemen en dan publiceren...
  • Moniek Smets

    4 jaar geleden
    Voor hem is dat een peulschil . Met de millioenen dat hij nog ontvangt van de Belgische regering (van ons wil ik zeggen)
  • Marc Pauwels

    4 jaar geleden
    In de verste verte geen omstaander te zien. De social distancing als algemene regel is meer dan gerespecteerd. Armgeestige  provinciegouverneur, als ge op deze manier in de publieke opinie wil scoren .... 
  • Nicolas Van Hoecke

    4 jaar geleden
    Is gewoon lachwekkend. Enige reden dat hij boete krijgt is omdat het op tv was en belangrijker dat hij een bekend persoon is die dan het voorbeeld moet geven. Hij was zeker niet de enige. En hij stond tenminste moederziel alleen. Op bepaalde plaatsen was er toch veel volk. Ik zou het alleszins niet betalen, doet niets verkeerd. Zoon lief gebruikt zijn vader voor eigen ego. Schande.