AFP
Volledig scherm
© AFP

Hoe Zweden nu toch lokale lockdowns overweegt

Zweden bespreekt de komende dagen extra maatregelen tegen het coronavirus en sluit lokale lockdowns niet uit, meldt The Telegraph. Dat is opmerkelijk, aangezien het Scandinavische land tot nu toe eerder het pad bewandelde van eigen verantwoordelijkheid van burgers en vrijheden.

3 reacties

  • Elle Devee

    4 jaar geleden
    Het was een riskante aanpak die had kunnen werken. Maar ondertussen weet men ook dat groepsimmuniteit hier niet werkt. Zelfs genezen patiënten houden na enkele maanden geen antistoffen meer over. Een vaccin zal waarschijnlijk ook geen oplossing bieden.  Men moet een efficiënt  medicijn vinden om besmette patiënten te behandelen. 
  • willem van gool

    4 jaar geleden
    65 op een miljoen in 7 dagen. Dat is grofweg 160 keer minder dan Brussel de afgelopen week. 160 keer! En 20 keer minder dan het "veilige" Limburg.
  • Patrick Mechels

    4 jaar geleden
    Ze mogen blij zijn dat er hopelijk veel zorgmedewerkers aan de dood ontsnapt zijn. Groepsimmuniteit is crimineel wetende dat er geen enkele medicatie en zelfs geen vaccin bestaat. Enkel ondersteunende therapie en symptomatische behandeling in de hoop het zo goed mogelijk door te komen.