De feiten speelden zich af in de Prinsenlaan in Blankenberge
Volledig scherm
De feiten speelden zich af in de Prinsenlaan in Blankenberge © Mathias Mariën

Familiedrama in Blankenberge: 66-jarige vrouw neergestoken door eigen zoon, die daarna zichzelf neersteekt

BlankenbergeEen 66-jarige vrouw uit Blankenberge is maandagavond neergestoken door haar eigen zoon. De man stak nadien zichzelf neer en raakte zo ook zwaargewond. De politie onderzoekt de zaak. 

  1. DE DAGSCHOTEL. Brasserie Raymond in hartje Brugge, waar toeristen nog in de minderheid zijn: “Bij een verjaardag halen we graag alles uit de kast”
    PREMIUM

    DE DAGSCHOTEL. Brasserie Raymond in hartje Brugge, waar toeristen nog in de minderheid zijn: “Bij een verjaardag halen we graag alles uit de kast”

    Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men nog zelden een restaurant met dagschotel tegen… Maar klopt dat wel? HLN gaat op zoek naar de gezelligste eethuizen waar je bij een goed glas nog een snelle, warme maaltijd kan krijgen. We trokken naar Brasserie Raymond in het centrum van Brugge, waar je tijdens de week van een verfijnde maaltijd kan genieten. Wij vroegen zaalverantwoordelijke Pascal De Zutter en chef-kok Frederik De Vestele naar hun geheim én de belevenissen in hun zaak. “We draaien goed en hebben daar geen toeristen voor nodig.”
    Brugge
  2. LEVENSVERHAAL. Jean-Marie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskoppel: “Zonder dat verbrijzelde been was hij misschien nooit een topgitarist geworden”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Jean-Ma­rie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskop­pel: “Zonder dat verbrijzel­de been was hij misschien nooit een topgita­rist geworden”

    Hij werd door Stijn Meuris deze week nog de beste gitarist genoemd die ons land ooit gekend heeft. Muzikant en producer Jean-Marie Aerts overleed vorig weekend na een lange strijd op 72-jarige leeftijd. Twee jaar na Arno, drie jaar na Paul Couter, die andere frontmannen van TC Matic. Aerts werd geboren in Brugge, vertoefde in Oostende en Westende, om uiteindelijk in het Leuvense zijn definitieve stek te vinden. “Waar je hem ook aantrof, altijd was dat met een gitaar in de hand.” Wij blikken terug op de West-Vlaamse jaren, aan de wieg van ‘Oh la la la’.
    Brugge