Gesloten horecagelegenheden aan het Rembrandtplein in Amsterdam.
Volledig scherm
Gesloten horecagelegenheden aan het Rembrandtplein in Amsterdam. © ANP

300.000 extra overlijdens in VS tijdens pandemie - Van Ranst “niet blij” met nieuwe teststrategie

De coronacijfers blijven in België en andere Europese landen met duizelingwekkende kracht toenemen. Het onderwijs schakelt naar code ‘oranje’, maar alle leerlingen, zowel basis als secundair, blijven voltijds naar school gaan. Dat heeft de onderwijswereld na een marathonvergadering beslist. Herlees in dit liveblog de laatste ontwikkelingen over het coronavirus van dinsdag 20 oktober.

43 reacties

  • Chris Hom

    3 jaar geleden
    Zouden ze eigenlijk nog weten wat ze willen maw eerst moest er zoveel mogelijk getest worden, dan moesten ze zich al voorbereid hebben op de enorme aantallen tests die moeten ontleed worden en nu bouwen ze die testcapaciteit weer af en gaan we terug blind varen en degene die besmet zijn en geen symptomen hebben, kunnen terug gerust verder besmetten tot het moment dat ze beslissen om terug meer te testen wegens té veel besmettingen ! Wat een gedoe ...
  • Kim Verpoorter

    3 jaar geleden
    Toevallig is de stijging wel terug begonnen in september ... als je inzit met de gezondheid van iedereen worden de scholen gesloten!
  • J-P Deman

    3 jaar geleden
    Jammer genoeg kan hier niet opgetreden worden zoals in China om het naleven van de maatregelen te handhaven en zijn er altijd die denken dat deze maatregelen er niet voor hen zijn en denken sommigen niet verder dan hun neus lang is.
  • linda Derosa

    3 jaar geleden
    Sinds de kinderen weer naar school gegaan zijn ,zijn ook de besmettingen omhoog gegaan .wie dit niet ziet, is blind!maar ik vind het ook belangrijk dat mijn kind naar school gaat, we kunnen ze niet 2jaar thuis laten.en ja hoor dit gaat zeker nog een jaar duren! Maar we moeten toch iets doen want dit is ook niet meer veilig.de kids gewoon een week naar school en een week online lessen geven .bv 1ste ,2de en3de een week en de andere week het 4de 5 de en 6de.meer plaats op de bus en op school .
  • Pascal de haes

    3 jaar geleden
    Die mens is de naam prof niet waard als je het nu nog niet snapt dat er stevig moet worden ingegrepen... Wanneer dan wel