Rits.
Volledig scherm
Rits. © pn

Handspel Rits terecht gefloten, al schept FIFA zélf verwarring

Belgisch voetbalBent u nog mee met de handspelregels? Volgens Clubtrainer Philippe Clement regeerde kafka in arbitersland, na de betwiste strafschop voor Standard via Mats Rits die een bal via zijn lichaam tegen de arm kreeg. Een poging tot verheldering, al schept ook de FIFA met zijn eigen regels verwarring.

17 reacties

  • Patrick Van Daele

    3 jaar geleden
    Helemaal geen gezichtsbescherming. Rits houdt inderdaad zijn handen voor zijn gezicht maar de bal komt van opzij. Beste bewijs is dat je zijn gezicht helemaal ziet. Dus vergroot hij zijn lichaam en is de strapschop terecht.
  • John De roo

    3 jaar geleden
    Erwin ik heb de penalty van Oostende niet gezien. Alleen als je de regels erop na neemt voor deze is het er geen. Maar dan nog moeten de regels dringend aangepast worden. Iedereen die gevoetbald heeft weet op welke manier een verdediger een voorzet zal proberen blokken en dan is het kinderlijk eenvoudig er een uit te lokken , eenvoudiger dan het trappen van de voorzet zelf. Gewoon keihard richting armen trappen en hopen dat hij niet eerst het lichaam raakt wat hij hier zelfs wel deed.
  • Patrick Braekeveldt

    3 jaar geleden
    Onduidelijk want vol uitzonderingsregels ,dan hangt het ervan af of de scheidsrechter heimelijk supporter is van de ploeg of van de tegenstander !
  • Erwin Van Roy

    3 jaar geleden
    Filip en John wel raar dat de Club fans de penalty van Oostende ( indentieke fase) wel terecht vonden en nu plots zou dat geen penalty meer zijn. Kunnen jullie eens uitleggen wat het verschil is tussen deze 2 penalty’s dat de ene wel en de andere geen is.
  • Johan De Mesmaeker

    3 jaar geleden
    Als dit een terechte penalty was dan is het de hoogste tijd dat de regels worden herschreven. Rits deed geen enkele beweging naar de bal en de voorzet van de Standard speler zou nooit voor een doelkans gezorgd hebben want hij werd tegen het lichaam van Rits aangeschoten.