Herman Goossens.
Volledig scherm
Herman Goossens. © VTM Nieuws

Herman Goossens: “Stop met testen in sport- en cultuursector, prioriteit is nu volksgezondheid”

De prioriteit van coronatesten is de volksgezondheid. De testen moeten op dit moment niet ingezet worden voor de sport- en cultuursector. Dat heeft professor Herman Goossens in De Ochtend op Radio 1 gezegd over de nieuwe teststrategie om enkel nog mensen met klachten te testen.

20 reacties

  • Kris Kras

    4 jaar geleden
    Volksgezondheid prioritair. Kijken naar profwielrennen en profvoetbal op tv is in deze tijden voor vele oudere mannen zowat het enige opwindende dat hun dagen nog vult. Pak dat weg en ze vallen in een diepe put van verveling en eenzaamheid. Ook omdat deze sporten nog een belangrijke  conversatiethema blijven, dragen ze bij tot het psychisch welbevinden van velen. Dat spreekt in het voordeel om de profs te testen. Anderzijds zijn profsporters topfit en zullen ze wel een corona-aanval overleven. 
  • Peter Prosper

    4 jaar geleden
    De sport- en cultuurwereld is niet fout aan hetgeen er mis loopt met te weinig testcapaciteit,dat zijn de politici.Cafés en restaurants gesloten, sociale contacten verloren.Iedereen zit opgesloten in eigen huis.  Beseft men niet dat honderdduizenden uitkijken naar die voetbalmatch in het weekend op tv?Hun enige ontspanning.Moet er nog meer psychisch leed bijkomen?En het niet testen van sportlui gaat de zaak zeker niet oplossen.Maar men zoekt een zondebok, spijtig op de verkeerde plaats.
  • Linda Driesen

    4 jaar geleden
    eindelijk iemand die het durft te zeggen.  Stop ermee en test mensen die het wel nodig hebben, en dat is zeker niet het voetbalwereldje, waar men toch veel regels niet toepast.  Maar vraag me af of ze er idd mee gaan stoppen.  Heb hier nog niets van gelezen (of over gekeken)
  • Erwin Hofman

    4 jaar geleden
    Sporters zijn blijkbaar belangrijker dan de miljoenen Belgen die eens een glas willen gaan drinken en een hapje buiten huis willen eten.  En die gasten betalen dan maar (ik dacht) 24 % van hun mega inkomen.   Regel 1  - iedereen is gelijk voor de wet?
  • Michel Oyen

    4 jaar geleden
    Testen en toch nog ziek worden kijk naar Mignolet. Toch om te lachen hoe die zich gedragen. Stuk voor stuk denken ze imuun te zijn en dien maar op. Stop dit en geef voorrang aan de echte noden.