Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Automatisering bedreigt ongeveer de helft van de Belgische banen: hoe groot is de kans dat jij je job verliest?

Wordt jouw job binnenkort uitgevoerd door een robot? Volgens werkexpert Stijn Baert van ons geldpanel is die kans fiftyfifty. “Momenteel wordt 49% van onze jobs bedreigd door de technologische veranderingen.” Maar wie dreigt er binnenkort nu precies z’n job te verliezen? Wie kan met andere woorden beter al beginnen nadenken over een herscholing richting een andere sector? Onze expert licht toe. 

12 reacties

  • Pierre De Bock

    3 jaar geleden
    Doet me denken aan de vroeger strip: Archie, de man van staal.Een heel bijzondere robot maar volledig onder controle van de mens.Als de mensheid ooit de controle verliest is het met ons gedaan.
  • Yvan Lissens

    3 jaar geleden
    Ik werk reeds 35 jaar in de productie en merk dat automatisatie wel degelijk een noodzaak begint te worden als de werkgever zijn capaciteit op peil wil houden.. Het gebrek aan inzet, enthousiasme en werkethiek is, bij de generatie die het overneemt, soms heel ver zoek. Het mag allemaal geen moeite meer kosten en men zit tegenwoordig erg snel op het tandvlees. Een klus waar je vroeger 2 man voor nodig had, vraagt nu bijna het dubbel aan personeel, geen goede evolutie.
  • Kevin van Goethem

    3 jaar geleden
    De onzin rond Corona gaat veel meer banen kosten. En op korte termijn.
  • Johan Streulens

    3 jaar geleden
    Robotica leuk en wel: Geen horeca, sporten, kleding,, iPhone,tv,,cultuur of wat dan ook nodig buiten besturingen en onderhoud..aftrekbaar van belastingen! Blijft de vraag: Productie voor wat en wie? De meeste "mensen" werkloos zijnde! Inkomsten nihil! Productie is 1..Zonder kopers ???   Of gaan robots voor "consumptie"zorgen? Bedrijven "winst" opleveren? Een doordenkertje..
  • Patrick Smaele

    3 jaar geleden
    GEEN want ben gepensioneerd. Maar ik riskeer wél door de huidige maatregelen van de regering, die het inkomen van haar leden angstvallig beschermt, mijn inkomen beperkt te zien, tot zelfs helemaal te verliezen!