BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Minder coronatests in de sport? “Prioriteit moet uitgaan naar volksgezondheid”

SportVolgens professor Herman Goossens (UA), tevens voorzitter van de werkgroep testing, moet het aantal coronatests in de sportwereld verminderd worden. “Ik vind het niet kunnen dat we onze capaciteit spenderen aan de cultuur- of sportsector”, klinkt het op Radio 1. Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) is het niet helemaal eens. “Het gaat nu ook niet om de grote getallen.” 

11 reacties

  • Erwin Vereecken

    4 jaar geleden
    Voor mijn 87 jarige vader is het zo al moeilijk genoeg de komende maanden. Om hem dan ook nog zijn voetbalabonnement op TV af te nemen lijkt mij erg wreed. Lijkt mij eerder dat sommige anti voetbal types  een kans zien om hun gal te spuwen.
  • Jozef vanden kieboom

    4 jaar geleden
    Schandalig dat die dik betaalde sporters zoveel voorrang krijgen ik zit al 5 dagen te wachten op mijn uitslag ,verplicht thuisblijven tot ik deze heb dus al 5 dagen ni kunnen werken en nog geen resultaat bedankt aan de verantwoordelijke van dit wanbeleid
  • Jeroen Custers

    4 jaar geleden
    Stel dat het wekelijks gaat over 1000 testen in het profvoetbal (dat is dan 55 personen per club die wekelijks getest worden), er zijn 40000 testen per dag, dat is per week 280000, dan zijn die 1000 testen in het voetbal nog niet 0,5 procent van de testen. Sorry, dat is maar een symbolische verbetering van het aantal testen. Maar ik snap niet dat er nog publiek wordt toegelaten in de stadions, doe zoals het buitenland en speel zonder publiek.
  • Bart D'haese

    4 jaar geleden
    Sta al 7 maand in de frontlinie... maar ben nog nooit getest...en als we positief testen zonder symptomen is het toch verder werken. Gelukkig voldoende testing in voetbalwereldje. Want die zijn van levensbelang...zorg is maar amusement en niet noodzakelijk en vervangbaar.
  • John Reniers

    4 jaar geleden
    Herman Gossens, u zegt op de radio dat de volksgezondheid nu het belangrijkste is . Waarop wacht men dan om de scholen volledig te sluiten ? Kost niets en is zeer efficient ! Brengt veel meer op dan het sluiten van restaurants.