© BSGO Atheneeke Tongeren

Mensen met beperking lezen voor aan kleuters Atheneeke

De kleuters van GO! BS Atheneeke kregen zopas een bezoekje van de Voorleesbende, een groep (jong)volwassenen met een handicap of chronische ziekte en vooral een passie voor lezen. Ze komen met plezier naar scholen om voor te lezen aan kinderen.

BSGO Atheneeke Tongeren

De Voorleesbende is een vrolijk groepje personen met een beperking of een ziekte die lagere scholen en kleuterscholen bezoekt en verhalen voorleest aan kinderen. De mensen van de Voorleesbende ondersteunen elkaar en spreken onderling af wie wat doet, afhankelijk van hun mogelijkheden en hun talenten. Ze leren kinderen op een ongedwongen manier omgaan met mensen met een handicap. De kinderen leren zo dat mensen met een handicap méér zijn dan alleen hun handicap: het zijn mensen met veel talenten, met wensen en dromen, met gevoelens, net zoals iedereen. Alleen hebben zij wat hulpmiddelen nodig om makkelijker te leven.

“Hun verhalen komen uit heerlijke boeken vol dromerige verzinsels en spetterende verhalen”, vertelt juf Daisy. “De kleuters mochten zonder taboe vragen stellen aan de voorlezers en maakten kennis met vele leuke boeken over kinderen met een beperking. Allemaal ingrediënten die leesbevorderend werken voor zowel de voorlezers als de kleuters. “

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer