Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Hoe veilig is het openbaar vervoer? Waar moet je op school een mondmasker dragen? Al uw vragen over het onderwijs beantwoord

Alle Vlaamse scholen moeten uiterlijk tegen de herfstvakantie naar code oranje schakelen. Zo blijft voltijds onderwijs de regel voor alle leerlingen van het basis- en het secundair onderwijs, maar is er wel de mogelijkheid om indien nog afstandsonderwijs te voorzien. Ook zal De Lijn voor extra capaciteit zorgen. Er blijven nog heel wat vragen over het onderwijs. Wij proberen jullie meest gestelde vragen te beantwoorden. Het artikel wordt door de dag heen verder aangevuld. 

26 reacties

  • Luc De Muynck

    3 jaar geleden
    Eerst wordt gemeld op deze pagina dat ”naast zwemlessen" ook buitenschoolse activiteiten geschrapt worden, nu wordt gemeld dat zwemmen nog mag. Wat is het nu eigenlijk...?
  • Liesbeth Cuppens

    3 jaar geleden
    Terugkomen uit een risicogebied... Hoe bestaat het dat men nog steeds denkt aan reizen? Is het deze zomer en daarvoor in Ischgl niet voldoende bewezen dat reizen de overdracht van het virus versnelt? We behoren nu al tot de rampenlanden, hou dus op met de ogen te sluiten en probeer de verspreiding van het virus te voorkomen. Vóór men vertrekt, zou men zich de vraag moeten stellen of onderwijs geen voorrang zou moeten krijgen. Een reis is eenmalig, een opleiding beïnvloedt het leven.
  • Albert Pittevils

    3 jaar geleden
    Veel school-moe-studenten hier tussen de commentaren. Straks kunnen die Pallieterkes gaan lockdownen met 1000€/maand voor de rest van hun leven.
  • Carine Verbruggen

    3 jaar geleden
    Openbaar vervoer neem het alle dagen beestenvervoer is nog veiliger geen mondmaskers of onder de neus noem maar op en neen geen uitzonderingen !!!word totaal niks aan gedaan ,maar restaurants die alles goed opvolgen moeten toe verstaan wie het verstaan kan
  • Hugo Stigletz

    3 jaar geleden
    De schoolen zijn een broeigaard en volgen de regels zeker niet goed op wat ik al allemaal gezien heb zou echt niet mogen tijdens deze 2de golf geen mondmasker tientallen samen op de bus en treinen overvol e speelplaatsen gewoon gemengd. wat voor nut heeft het dan. in geval van 1 besmeting in een klas doet men niets er moeten er al 2 zijn voor de klas in quarantaine moet als ze dit al opvolgen. maar ondertussen zat de rest van de klas mooi samen te spelen op de gemengde speelplaats.