Bijna honderd banen bedreigd bij Interparking

Themabeeld ©  BELGAIMAGE

Bij parkinguitbater Interparking is een kwart van de 360 banen in België bedreigd. De directie heeft de intentie aangekondigd om 95 banen te schrappen, zo heeft CEO Roland Cracco dinsdag aan Belga bevestigd. De jobs staan op het spel in Antwerpen, Brussel en Zaventem.

jvh
Bron: BELGA

De intentie tot collectief ontslag werd maandagavond door de directie aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad. “In Zaventem staat het vliegverkeer op een laag pitje en we zien geen herstel op korte of middellange termijn”, legt de CEO uit. “De stad Brussel voelt ook sterk de gevolgen van COVID-19. De Europese ambtenaren zijn er niet heel actief meer en de pendelaars zijn weggetrokken omdat ze thuiswerk verkiezen.” Daarnaast is er volgens de Interparking-topman het Brusselse beleid (beperking van de toegang tot de stad, rijbanen die fietspad worden, aankondiging van stadstol ...), “dat de verplaatsingen van en naar Brussel ontmoedigt”. In Antwerpen ten slotte “heeft de nachtklok de aantrekkelijkheid van de stad verminderd”.

Behalve het coronavirus speelt ook de digitalisering mee. “We kunnen nu parkings vanop afstand beheren”, aldus nog Cracco. “De procedure-Renault wordt opgestart met alle respect voor het sociaal overleg”, aldus de CEO. De onderhandelingen met de vakbonden zouden begin november beginnen.

Interparking is actief in 450 steden in negen Europese landen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen