Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) en HLN LIVE-journaliste Daimy Van den Eede in gesprek.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) en HLN LIVE-journaliste Daimy Van den Eede in gesprek. © HLN LIVE

Wanneer en hoelang moet ik in quarantaine als iemand met wie ik contact had besmet blijkt? Minister Vandenbroucke legt de nieuwe teststrategie uit

Mensen die recent in aanraking kwamen met een besmet persoon worden niet meer getest, zolang ze geen symptomen vertonen. Ze moeten wel langer in quarantaine, want zeven dagen quarantaine zonder test is te kort. Dat is de nieuwe teststrategie in ons land, die het werk van overbelaste huisartsen en labo’s moet verlichten. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) legt aan HLN LIVE uit hoe het nu juist in elkaar zit: wanneer moet je in quarantaine en wanneer moet je je laten testen? En hoelang moet je in quarantaine?

20 reacties

  • Peter Nols

    3 jaar geleden
    Dan mag de app corona alert ook gewist worden.  Want waar zou die app nog een alert kunnen opscheppen.  Was trouwens eerder ook al zo want bij afname test hoorden de meeste afnemers het in Keulen donderen als je, zoals in de Faq's aangegeven wordt, het gebruik van die app meldde. 
  • Peter Nols

    3 jaar geleden
    En moeten die mensen zonder test en toch in quarantaine niet passeren bij huisarts voor een afwezigheidsattest.  Dus de artsen lijden er dan toch ook nog tijdverlies aan en die evt besmetten zijn onderweg naar de dokter en dus niet echt in quarantaine.
  • Eric De Graef

    3 jaar geleden
    Ik begrijp dat allemaal wel, maar ik ben alleen. Als ik in quarantaine ga en na enkele dagen ontwikkel ik hevige symptomen, is het voor mij “game over”.
  • H. Anckaert

    3 jaar geleden
    Eerste zin klopt al niet MENEER Vandenbroucke. We zijn al iedere voorbij gestoken geweest in testen en het aantal testen! Verkoop aub Geen leugens om jezelf te bewieroken! Want dit is het enige wat je nu aan het doen bent!!
  • Johan Van Eester

    3 jaar geleden
    En als ik in quarantaine ga, wat met werk, wie betaald mij.....