Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Oliver Berg/dpa

Oxfam: “Rijke landen blijven ver onder doelstelling voor klimaathulp aan arme landen”

De rijke industrielanden (EU, VS, Canada, Australië, Japan en Zwitserland) besteden in totaal ongeveer 20 miljard dollar per jaar aan de internationale klimaatfinanciering, ofwel financiële steun aan kwetsbare landen voor hun klimaatuitdagingen. De doelstelling voor 2020 is echter 100 miljard dollar. Ook België doet te weinig. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd Oxfam-rapport.

3 reacties

  • Jozef Van Vaerenbergh

    3 jaar geleden
    Al decennia lang pompt de westerse wereld geld in ontwikkeling van arme landen. Maar het is alsof het geld in een bodemloos vat terecht komt. Er verandert niets of weinig en de bevolking blijft arm. Blijkbaar verdwijnt het gros van het geld en blijft er een abbekras over voor ontwikkeling. Zolang het overheid-systeem corrupt blijft in deze landen zal er niets veranderen. Zelfs ngo's gaan niet vrijuit in deze. Wie kan of durft dit rottende systeem veranderen ? 
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Misschien moeten die "arme" landen ook eens de handen uit de mouwen steken! In een hangmat hangen is gemakkelijk, maar zelf actief werk maken van je land is beter!!! En laat al die jonge mannen ginder, die zijn nodig om van die arme landen rijke landen te maken. 
  • FRANS CORNELIS

    3 jaar geleden
    Heeft OXFAM ooit een EURO van eigen geld gedeponeerd ik geloof het niet , zij doen niks anders dan schooien en bedelen , dat ze eens laten zien hoeveel de top van dit bedrijf alle maanden op hun oor slaan en dan maar komen klagen over alles en nog wat en de goedgelovige geeft en blijft maar geven.