Een lid van de Franse gerechtelijke politie bekijkt de website van platform Pharos dat er alles aan deed om de foto van het afgehakte hoofd van Twitter en Facebook te laten verwijderen.
Volledig scherm
Een lid van de Franse gerechtelijke politie bekijkt de website van platform Pharos dat er alles aan deed om de foto van het afgehakte hoofd van Twitter en Facebook te laten verwijderen. © AFP

Franse neonazi’s verspreiden foto van afgehakt hoofd vermoorde leraar, justitie opent onderzoek

Een website van Franse neonazi’s heeft een foto verspreid van het afgehakte hoofd van de vermoorde leraar Samuel Paty (47). Hij werd vorige week in een voorstad van Parijs onthoofd door een 18-jarige Russische vluchteling afkomstig uit Tjsetsjenië. Het gerecht in de Franse hoofdstad is een onderzoek begonnen.

2 reacties

  • Kevin van Goethem

    3 jaar geleden
    Dus hier gaat men direct onderzoek naar doen? Dat men de leraar al weken aan het bedreigen was, dat hij reeds klacht had ingediend dat was niet belangrijk genoeg om iets te ondernemen. Maar omdat het nu van rechts komt moet het direct onderzocht worden? Had men het andersom ook maar gedaan. Dan leefde de leraar nog.
  • Karel Flanders

    3 jaar geleden
    Werd er geen foto van een dood kind op het strand de wereld rond gestuurd om de mensen met de neus op de feiten te duwen? Heeft de fotograaf geen prijzen gewonnen met die foto? Met alle respect voor de familie en vrienden van het slachtoffer maar waarom mag nu de waarheid niet getoond worden? Werd Saddam of de lijken van joden ook niet overal getoond en nu zelfs  overal gebruikt om haat tegen te gaan.