thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Mogelijk de allerlaatste keer: komend weekend schakelen we over op wintertijd

In de nacht van zaterdag op zondag goochelen we in België opnieuw met de tijd. Om 3 uur 's nachts wordt de klok een uur teruggedraaid en belanden we voor vijf maanden in de wintertijd. Het wordt mogelijk wel de laatste keer dat we een uurtje langer mogen slapen.

79 reacties

  • etienne leemans

    3 jaar geleden
    Voor mij wintertijd zoals het normaal is . Met al dat gedoe.
  • Robert Van Quickelborné

    3 jaar geleden
    Ik ben voorstander van de zomertijd .
  • Carl Van der Cruyssen

    4 jaar geleden
    Voor alle zekerheid terug naar het middaguur in elk dorp, Als het zonneke boven het bolleke staat veel gezonder en gemakkelijker. 
  • lars vandenberge

    4 jaar geleden
    Ik doe ook posten de vroege en de late, soms moet je in de week invallen voor een collega in de andere post. Om 23u thuis en om 5u terug naar het werk dat is kapotmakerij maar 2 keer per jaar de klok omzetten in het weekend stelt echt niks voor
  • Cris Verwilligen

    4 jaar geleden
    Geachte, kom niet met het fabeltje af van ploegen. Heb dit ook gedaan: 12 uur weekendwerk+feestdagen, dus werken als iedereen thuis is. van 5 uur 's morgens tot 17 uur 's avonds, geen probleem. van 17 uur 's avonds tot 5 uur 's morgens, probleem, zeker als ze dan het uur verzetten, dan is mijn systeem compleet in de war. Maar wie er tegen kan, daar neem ik mijn pet voor af, ik kan dat niet en zeker niet met uurveranderingen. Dus ja, van mij mag het stoppen en welk uur interesseert me niet meer.