AFP
Volledig scherm
© AFP

VS beschuldigt Google van machtsmisbruik

Het Amerikaanse ministerie van Justitie is een mededingingszaak gestart tegen internetbedrijf Google. ‘s Werelds grootste zoekmachine wordt ervan beschuldigd zijn monopoliepositie misbruikt te hebben.

3 reacties

  • Dirk Diggler

    3 jaar geleden
    Google heeft de macht om een verkiezing met meer dan 10 miljoen stemmen in de een of de andere richting te duwen. Zie de hoorzitting van Dr: Robert Epstein en senator Ted Cruz. Hun moederbedrijf Alphabet was ook de grootste donateur van de Clinton campagne in 2016. Na de verkiezingen hielden de CEO's haast een begrafenisrede in de hallen van Google. Ze halen alles uit de kan om Biden te laten winnen en onderdrukken en censureren conservatieve content creators op Youtube.
  • John Stahl

    3 jaar geleden
    Een tiental jaar geleden heeft Google zijn zoekalgoritmen aangepast, wellicht om u resultaten voor te schotelen die zij bepalen. Sindsdien is Google zeker niet meer de beste, je kan evengoed met Bing zoeken. Ikzelf gebruik DuckDuckGo, daarna Bing en in een zeldzaam geval Google. Moesten de meeste mensen dit doen, dan was hun monopolie niet zo groot.
  • Dieter Van G.

    3 jaar geleden
    Ik vind het juist goed dat m’n iPhone standaard zoekt met via Google. Die zoekmachine is het enige goede dat Google heeft gemaakt. Ze hadden beter daarbij gebleven.