REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Trump en Biden met de billen bloot in Catalaanse kersttraditie

Met hun broek op de knieën en een mondmasker, zijn de Amerikaanse president Donald Trump en zijn tegenstander Joe Biden de nieuwste ‘caganers’, wat zoveel betekent als “kakkers”. De figuurtjes worden al eeuwenlang rond kerst vervaardigd in de Spaanse regio Catalonië.

0 reacties

  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN.  Twee doden bij Israëlische operatie op Westelijke Jordaanoever - Man die zichzelf dreigde op te blazen bij Iraans consulaat in Parijs had geen explosieven

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Twee doden bij Israëli­sche operatie op Westelijke Jordaanoe­ver - Man die zichzelf dreigde op te blazen bij Iraans consulaat in Parijs had geen explosie­ven

    Een man is vrijdag het Iraanse consulaat in Parijs binnengedrongen en heeft volgens media gedreigd zichzelf op te blazen om “wraak te zoeken voor de dood van zijn broer”. De politie heeft het gebied direct afgezet en speciale eenheden hebben de man overmeesterd. Hij bleek geen explosieven bij zich te hebben. De Europese Unie legt ondertussen voor het eerst sancties op aan Israëlische kolonisten vanwege geweld tegen Palestijnen. Binnen onze federale regering is enkel de MR nog niet overtuigd van de erkenning van de Palestijnse staat. Dat werd vrijdag vernomen na afloop van het kernkabinet. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. Rusland wil nog eens honderdduizenden vrijwilligers rekruteren voor strijd Oekraïne

    Rusland wil nog eens honderddui­zen­den vrijwilli­gers rekruteren voor strijd Oekraïne

    Rusland gaat dit jaar nog meer inzetten op de werving van contractsoldaten voor de strijd in Oekraïne. Het doel zou zijn om 300.000 vrijwilligers te rekruteren, meldt ‘Bloomberg’. Rusland wil in ieder geval koste wat kost een nieuwe mobilisatieronde zoals in september 2022 vermijden. De potentiële kandidaten worden gelokt met een soldij die nog hoger ligt dan voorheen. En af en toe wordt druk uitgeoefend op de “vrijwilligers”.