“Wat die man verklaart, is onvoorstelbaar lichtzinnig”, aldus de minister in Terzake.
Volledig scherm
“Wat die man verklaart, is onvoorstelbaar lichtzinnig”, aldus de minister in Terzake. © Photo News

Vandenbroucke niet te spreken over uitlatingen professor Gala : “Wat die man verklaart, is onvoorstelbaar lichtzinnig”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) is niet te spreken over de uitlatingen van professor Jean-Luc Gala, een wetenschapper met dertig jaar ervaring. De hoogleraar infectieziekten aan de UCL zei aan onze krant dat de toestand in het Brussels Gewest en Wallonië “minder erg is dan men doet uitschijnen.” “Wat die man verklaart, is onvoorstelbaar lichtzinnig”, aldus de minister in Terzake.

84 reacties

  • phil smedts

    4 jaar geleden
    Hoog tijd dat die Gala ontslagen wordt wegens zware beroepsfout, je ziet de resultaten van zijn idiote praat in Wallonië.En Helaas zijn er hier in dit forum en daarbuiten, ook nog een groot aantal toogvirologen die het allemaal beter schijnen te weten, en zich verzetten tegen de preventiemaatregelen, ondanks dat de ziekenhuisopnames dramatisch stijgen.
  • Jos Spriet-Dewaele

    4 jaar geleden
    Het is duidelijk dat ovld de eerste minister mocht leveren als hij op de tandem met Vandenbroucke wou. Beiden gaan proberen de angst goed er in te houden. Maar wie geloofd hen nog. mondmaskers nutteloos want verbrand dan wel nuttig maar zelf maken want geen stok Opeens veel stok en zelfgemaakte zijn niet goed genoeg meer. Clusteronderzoek leert dat in vlaanderen maar een miniem deel besmet word in de horeca Maar toch moet die dicht.Afstand houden maar overvolle trams.en bussen Niets klopt nog
  • John Rogers

    4 jaar geleden
    2 oudgedienden binnen hun eigen vak tegenover elkaar waar de politicus een eerder extreme houding aanneemt van dit nieuwe normaal met weinig resultaat behalve dan steeds meer vrijheidsbeperking..
  • H. Anckaert

    4 jaar geleden
    Sluit scholen en Openbaar Vervoer! Iedereen, virologen en politici hebben bevestigd dat het virus zich verspreid via aanraking EN enkele dagen overleeft op metalen en andere grondstoffen! Doch doet me alsof hun neus bloed bij het openbaar vervoer dat er daar niemand besmet wordt ondanks alle aanrakingen van de teugels en hou vast in de bussen en treinen!! Wie gaat dit eens uitleggen!!
  • Jean Emare

    4 jaar geleden
    Een leerkracht in de vuurlinie laten lesgeven met onvoldoende gewapende zorg voor een bubble van 90 leerlingen, met klassen van 15 in 35m² is eveneens lichtzinnig. Ma ja.. wij zijn niet meer dan een babysit, anders was online teaching verplicht voor onze gezondheid. Geen respect, niet u, niet Weyts en de virologen. ps: hoofdpijn en keelpijn garant na 6u lesgeven. Dank u.
  1. “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensoverschrijdend gedrag op jeugdkamp
    PREMIUM

    “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensover­schrij­dend gedrag op jeugdkamp

    Het nieuws dat het parket Halle-Vilvoorde een onderzoek is gestart naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag op een jeugdkamp, komt als een schok aan bij Stijn en Lise uit Londerzeel. Hun 6-jarig dochtertje zat in het bewuste groepje met de geschorste monitor. Ze waren compleet verrast toen ze op de laatste kampdag via e-mail op de hoogte werden gebracht door de organisatie. Het was het eerste en meteen ook het laatste dat ze zouden horen over de hele zaak. “Niemand heeft ook maar gevraagd of we iets opgemerkt hebben”, aldus de ouders. De organisatie zelf heeft de monitor in kwestie meteen geschorst.
    Londerzeel
  2. Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
    Jobat

    Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?

    Een feestdag geeft recht op een betaalde vakantiedag, maar toch ligt het land niet plat: je kan nog steeds medische hulp krijgen, de politie staat paraat en ook op restaurant of café gaan behoort tot de mogelijkheden. Niet iedereen legt het werk dus neer. Mag jouw baas vragen om op een feestdag te werken, of kan hij/zij je daar zelfs toe verplichten? En krijg je dan een bijkomende financiële tegemoetkoming? Jobat.be zet je rechten en plichten op een rij nu mei - de maand met de meeste feestdagen - voor de deur staat.