© IMAGEGLOBE

Dochters Bush schrijven brief aan Malia en Sasha Obama: “Maak fouten, jullie mogen dat nu”

Barbara Bush en Jenna Bush Hager, de dochters van gewezen president George Bush, hebben in Time Magazine een open brief geschreven aan de dochters van Barack Obama. Ze raden Malia en Sasha aan om niet te vrezen voor wat te gebeuren staat nu ze het Witte Huis zullen verlaten. “Jullie hebben zoveel om naar uit te kijken.”

Guy Stevens

De dochter van de president van de Verenigde Staten zijn: het is ingrijpender dan je denkt. Vraag dat maar aan Barbara Bush en Jenna Bush Hager, de tweelingzussen van George W. Bush. Zij maakten kennis met het Witte Huis toen hun grootvader George H.W. Bush president was, en woonden er acht jaar lang als dochters van de president. Maar vooral: zij ondervonden ook hoe hun wereld veranderde na de ambtstermijn van hun vader.

© AP

Ze herinneren zich nog goed hoe ze in 2009 naar Washington trokken om Malia en Sasha Obama, de dochters van de opvolger van hun vader, een rondleiding te geven in het Witte Huis. “Acht jaar geleden, op een koude dag in november, hebben we jullie begroet op de trappen van het Witte Huis”, schrijven ze in een mooie open brief op de website van Time Magazine.

Historisch

“We zagen allebei het licht en de schuchterheid in jullie ogen toen jullie naar jullie nieuwe thuis keken. We waren die dag wat vroeger vertrokken op ons werk in Baltimore en New York om jullie de slaapkamers te tonen die ooit van ons waren, om jullie voor te stellen aan alle mensen - de butlers, de bloemisten, de onderhoudsmensen - die er alles aan doen om van dit historische huis een thuis te maken. Toen we jullie door het huis zagen lopen, zoals wij dat ook gedaan hadden, viel ons op hoe aanstekelijk jullie vreugde en glimlach waren.”

De dochters van George Bush loven de Obama-zusjes voor wat ze gedaan hebben tijdens de ambtstermijn van hun vader, maar zeggen dat het daarmee niet stopt. “Jullie gaan nu deel uitmaken van de club van Former First Children, een positie die je niet gezocht hebt en één waar geen regels voor zijn. Jullie hebben zoveel om naar uit te kijken. Jullie zullen het verhaal van jullie levens schrijven, niet langer in de schaduw van jullie beroemde ouders.”

“Neem alles mee wat je de voorbije jaar hebt meegemaakt, gezien en gehoord. Geniet van het studeren. Zoek je passies op. Leer wie je echt bent. Maak fouten, je mag dat nu. Omring je nog steeds met trouwe vrienden die je kennen, graag hebben en die je beschermen.”

Lees de open brief hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER