Delphine
Volledig scherm
PREMIUM
Delphine © EPA

Mario Danneels, die het bestaan van Delphine onthulde, blikt terug op 21 stormachtige jaren: “Ik kan niet anders dan trots zijn”

RoyaltyVan ‘Je bent mijn dochter niet!’ tot ‘Het was een warme ontmoeting’: dat is het verschil tussen koning Albert II en zijn zoon. Koning Filip heeft op Laken uitgebreid kennisgemaakt met prinses Delphine en haar binnen de familie verwelkomd. Die ontmoeting dwong zo zelfs Albert uit zijn stilzwijgen. Onze royaltywatcher Mario Danneels, die in 1999 Delphines bestaan onthulde, blikt terug op 21 stormachtige en vaak pijnlijke jaren.

2 reacties

  • maerten rijpstra

    4 jaar geleden
    Een waardig resumé en een goede afloop. Het lijkt wel een sprookje te zijn van de Gebroeders Grimm.De wijze waarop Mario Daneels deze tragiek boven tafel wist te krijgen verdiend respecct want hij dwong ongewild het koninklijk huis tot een terugkoppeling van een kwestie die vele kwetsuren hadden veroorzaakt.  De klap op de vuurpijl was de buitengewone reactie van Koning Filip waarmee hij alle lof vergaarde die maar denkbaar was in dit land. 
  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    Zowel Albert als Delphine zullen ook zonder Mario Danneels wel geweten hebben hoe de vork in de steel zat en de rechter heeft zijn vonnis zeker gesteund op bewijzen die wettelijk toelaatbaar zijn. Of dat boek van Mario Danneels daaronder valt, is zeer sterk te betwijfelen. Albert zal hem zeker niet gevraagd hebben om even hem bij of voor  te lichten bij de verwekking van Delphine.