Brigitte Macron en de vermoorde leerkracht Samuel Paty
Volledig scherm
Brigitte Macron en de vermoorde leerkracht Samuel Paty © Photo News

Brigitte Macron richt zich in brief tot vermoorde leraar: “Vandaag zijn we allemaal leerkracht”

Brigitte Macron heeft in een brief hulde gebracht aan Samuel Paty (47), de leraar die nabij Parijs werd onthoofd omdat hij Mohammed-cartoons had getoond in de klas. “Vandaag zijn we allemaal leerkracht”, schreef de vrouw van de Franse president in Le Parisien.

7 reacties

  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    Daar zijn we vet mee.. Je suis Charlie, Je suis Paty,.. en nu? Martelaar voor het vrije woord en dat heeft hij met zijn vrijheid mogen bekopen. Ondertussen blijft dat gespuis zich maar manifesteren en ben je blijkbaar gewoon op straat niet veilig om op brutale en onmenselijke manier, vermoord te worden.
  • Daniel Damast

    4 jaar geleden
    Prietprazt van de politiekers heeft geen zin en komt te laat. Met een minuut stilte te houden of bloemekes neer te leggen, halen we de slachtoffers niet terug. Enkel harde acties, maar dit beloven de beleidmakers elke keer weer als er iets gebeurd, maar telkens moeten we vast stellen dat er heel die tijd weer niks veranderd is. Beleidmakers hebben dit op jun geweten.
  • Patrick Van Verdegem

    4 jaar geleden
    Dit is weer maar eens een uitspraak zonder waarde, NADAT het drama heeft plaatsgevonden! Wij moeten niet vandaag allemaal leerkracht zijn, wij moesten dat zijn VOOR hij lafweg werd vermoord. Maar op dat moment kijken onze politici liever de andere kant op. Zelfs na de aanslag zijn zij eerder geneigd om op te roepen om vooral geen amalgaam te maken en niet te veralgemenen want de daders zijn immers uitzonderingen. Maar als je mij vraagt worden het wel veel uitzonderingen op den duur!
  • Avril Pencée

    4 jaar geleden
    Wat een onnozele uitspraak.
  • Pauwel Claus

    4 jaar geleden
    Dit is een wereldwijd probleem, streng aanpakken en burgerrechten afnemen. Ze maken niet alleen de samenleving kapot maar zetten ook moslims met goede intenties in een slecht daglicht wat dan weer koren op de molen is voor andere extreme groepen, gevolg nog meer geweld. Dit moet stoppen.