Professor Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Professor Steven Van Gucht. © BELGA

Van Gucht hoopvol: “Mogelijk eerste tekenen te zien van vertraging in toename aantal besmettingen”

Hoewel de coronacijfers in ons land blijven stijgen, bracht viroloog Steven Van Gucht woensdag een hoopvolle boodschap op de briefing van het Nationaal Crisiscentrum over het virus. Hij ziet mogelijk de eerste tekenen van een vertraging in de toename van het aantal besmettingen. 

38 reacties

  • werner vanhoutte

    4 jaar geleden
    De cijfers : 103.392 besmettingen op 20 september . 240.159 op 21/10. + 136.766 in een maand .Dat is de realiteit. En wie krijgt er de volle laag : de bevolking . Waarvoor er geen maskers waren , geen testen , geen beschermende kledij, NIETS. Vergeten de vele doden , de drama's achter de voordeur, een generatie die alleen nog in cijfers wordt uitgedrukt . Vergeten  , de experten die de tv studios afdweilden , optraden in entertainment shows. En nu , eensgezind , het warm water terug uitvinden. 
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Als de cijfers worden gemanipuleerd zullen ze altijd wel dalen. Door de nieuwe manier van testen zullen vele niet opgespoord worden. Waar gisteren nog tien besmettingen werden vast gesteld vandaag geen dan zit er iets fout in de cijfers. Het probleem als je niet weet van welk hout pijlen maken.
  • Cathy Matheus

    4 jaar geleden
    Mijn partner heeft al een week symptomen, hij heeft zich vorige week donderdag laten testen, gisteren eindelijk telefoontje gekregen van de huisarts. Zijn staal en dat van vele anderen hebben ze vernietigd !!! Ze hebben bakken vol stalen in de vuilbak gekieperd. Ze konden deze niet allemaal verwerken.Dwz dat het aantal geregistreerde besmettingen niet correct is. En is hij nu positief, negatief...wie zal het zeggen, ondertussen moet ik blijven doorwerken omdat ik niet ziek ben....wat een klucht!
  • gerda Voet

    4 jaar geleden
    België... corruptie ten TOP! Niet alleen met het vormen van een regering! in het oog van de storm gaan ze de beslissing nemen om alleen nog mensen te testen die geen symptomen hebben. Dit alleen maar om op een corrupte manier de cijfers te doen dalen.. ongelofelijk!
  • PETER PERMENTIER

    4 jaar geleden
    Als de covid-19 besmettingen dalen zal het kort bij kerstmis zijn, dan is er het ski verlof en oeps weer een stijging bij het krokus verlof zitten we aan het plateau van 500 besmettingen per dag en kan iedereen hun vakantie boeken, terwijl gaan er voldoende Belgen overschieten om hun te voorzien van een vaccin dat 2x perjaar moet worden geinjecteerd...goed bezig in dit land.