Odette en Jos samen met Zenn.
Volledig scherm
PREMIUM
Odette en Jos samen met Zenn. © Bollen

Jaar na overlijden van Marieke ‘Wielemie’ Vervoort kijken ouders vooruit: “‘Mama, ge moogt verdriet hebben, maar ge moet leven’ Tja, makkelijk is dat niet”

DiestMet een afscheidsfeestje - inclusief een glas cava, haar Dafalganneke - nam Marieke Vervoort (40) vorig jaar afscheid van haar  vrienden en familie. “Want iedereen moet erop klinken dat ik zo’n geweldig leven heb gehad", zei ze daarover. Wielemie, de paralympiër die goud en zilver behaalde op de Olympische spelen in Londen in 2012 en nog vier jaar later in Rio een zilveren en bronzen medaille in de wacht sleepte, koos voor euthanasie en overleed op 22 oktober 2019. Haar overlijden en de uitvaart haalden de nationale en internationale pers, de halve wereld keek via livestream mee over de schouders van familie en vrienden. Makkelijk was het niet, en is het nog steeds niet voor haar ouders Odette Pauwels (66) en Jos Vervoort (69). “Onze flinke kleinzoon Zappa zien opgroeien, dat houdt ons recht”, vertellen ze.

  1. Slager (65) die ex-schoonzoon doodstak, verschijnt voor correctionele rechtbank: “We zullen zien of onze cliënt enige schuld treft”
    PREMIUM

    Slager (65) die ex-schoonzoon doodstak, verschijnt voor correctio­ne­le rechtbank: “We zullen zien of onze cliënt enige schuld treft”

    Slager B.B. (65) zal vanochtend mogen plaatsnemen in de beklaagdenbank van de correctionele rechtbank in Hasselt. De zestiger stak in 2022 zijn voormalige schoonzoon Tim Wils (40) fataal neer in Ham. Tot pleiten komt het vandaag nog niet, wel zullen de drie rechters samen met de raadsmannen een datum vastleggen waarop de zaak behandeld wordt. Maar hoe komt het eigenlijk dat deze zaak niet voor het hof van assisen moet verschijnen?
    Ham
  2. Wat te doen in de Kempen dit weekend? Van een opendeurdag bij de ‘blikkendirecteur’ of 398 trappen oplopen in Turnova tot historische herdenkingen van Tweede Wereldoorlog
    PREMIUM

    Wat te doen in de Kempen dit weekend? Van een opendeur­dag bij de ‘blikkendi­rec­teur’ of 398 trappen oplopen in Turnova tot histori­sche herdenkin­gen van Tweede Wereldoor­log

    Nog geen idee wat je gaat doen in het weekend van 4 en 5 mei? Geen paniek, we hebben enkele activiteiten uitgezocht die misschien wel de moeite waard zijn. Zo kan je in de Plantentuin De Kleine Boerderij gaan wandelen en de kleine nieuwe speeltuin bewonderen, is er een overvlucht van oude militaire vliegtuigen in Gierle of zeten ‘blikkendirecteur Thijs Brosens en zijn vader Jan hun bezigheden in de kijker. Of wat dacht je van 398 trappen oplopen? In Herentals trappen ze dan weer het toeristisch seizoen op gang met een massa activiteiten.
    Turnhout, Merksplas, Hoogstraten, Herentals, Oud-Turnhout