De directie van Makro kondigde in september een aantal organisatorische wijzigingen aan.
Volledig scherm
De directie van Makro kondigde in september een aantal organisatorische wijzigingen aan. © Photo News

Sociaal conflict bij Makro houdt aan, vakbonden dreigen met arbeidsrechtbank

BinnenlandHet sociaal conflict bij Makro blijft aanhouden. De vakbonden dreigen ermee naar de arbeidsrechtbank te stappen, maar de directie van de warenhuisketen ziet geen probleem. “Dat mogen ze doen”, zegt CEO Vincent Nolf. “Wij volgen de sociale wetgeving.”

5 reacties

  • mich lee

    4 jaar geleden
    Al jaren wordne er tientallen miljoenen per jaar in de Belgische tak van Metro gepompt om de verliezen op te vangen, sommige jaren tot meer dan 100 miljoen euro. Hoe lang denken de vakbonden dat dit nog gaat blijven duren? De CEO dr. Olaf Koch is intussen opgestapt, 'om persoonlijke redenen'. De aandeelhouders gaan dat niet blijven pikken, en dan is het hetzelfde verhaal als in de UK, over en out
  • hellebuyck dominique

    4 jaar geleden
    Zoals in veel grote bedrijven , nooit luisteren naar mensen die er echt van kennen en dan verlies en dan moeten ze reorganiseren . Lukt de reorganisatie niet dan zijn het de werknemers die niet meewillen. En dan krijgt de enige die opkomt voor de werknemers de schuld. Arm belgie.
  • Yvan Van Heurck

    4 jaar geleden
    Och arme de mansen die moeten aan de rekken staan of aan de kassa .binnenkort op straat.Heb het zelfde meegemaakt in de tijd bij Grand Bazar dank zij de vakbond GESLOTEN Maar die van de vakbond hun loon is er altijd. Ik hoop dat de directie van de Macrogroep zeer vlug een besluit neemt en deuren dicht dan moet de vakbond deze mensen maar aannemenGr Y.ven heurck
  • Roland Peeters

    4 jaar geleden
    Hoeveel sluitingen gaan de vakbonden nog aan hun palmares toevoegen?
  • Joris Heyninck

    4 jaar geleden
    Belachelijk, de eigenaar van Makro  groep pomp al jaren miljoenen in die winkel omwille van de énorme verliezen die ze maken. Als ze nog veel staken zal de eigenaar niet snel nog geld in die winkel pompen, en krijgt iedereen zijn c4. Vakbond logica.