Bart Somers.
Volledig scherm
Bart Somers. © BELGA

Somers zet vijf keer meer middelen in om gewelddadige radicalisering te bestrijden

Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) zal de komende jaren meer dan 2,5 miljoen euro investeren in de bestrijding van gewelddadige radicalisering. Dat is vijf keer zoveel dan tijdens de vorige bestuursperiode. "De strijd tegen gewelddadig extremisme blijft brandend actueel", zegt Somers. "Kijk maar naar wat deze week in Frankrijk gebeurde, waar islamitisch geïnspireerde terreur opnieuw toesloeg. Of luister naar de verontrustende rapporten van OCAD (het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, red.), die waarschuwen voor een snel groeiend rechts-extremisme.”

22 reacties

  • Jeroom De Wilde

    3 jaar geleden
    De overdreven aanvallen door links-extremisten op onze waarden en normen en de overdreven reacties van De Gucht, De Waele en Somers is de ideale voedingsbodem voor extreem-rechts. Actie vraagt immers om reactie
  • Marianne Van den Lemmer

    3 jaar geleden
    Weggegooid geld. Stop de nieuwe instroom, dat alleen helpt.
  • paul van gele

    3 jaar geleden
    Ben blij dat het fort van Breedonk gesloten is en dat het een afschrik musea is geworden want Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) paste goed in de tijd van toen : Aa u wil niet verhuren aan de extremiste crimineel die ik heb terug gehaald u bent rasict en zou u maar graag naar het fort sturen om eigenhandig de Belg goed te folteren .
  • nancy dejonge

    4 jaar geleden
    Patrick De Graeve heef het bij het rechte eind ! .. De toestand die we nu kennen is het gevolg van onder andere het beleid die Somers al jaren voert en verkondigd. Het is het gevolg van zulke politici die steun (!!) verlenen aan dit soort criminelen !
  • Francine Nickmans

    4 jaar geleden
    Het is niet moeilijk om met andermans geld te smijten.