Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.
Volledig scherm
Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. © Photo News

Cultuursector: “Relanceplan Jambon is vooral investeren in bakstenen”

Het relanceplan van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) biedt volgens de Crisiscel Cultuur nauwelijks elementen om de sector een heropleving te bezorgen. De sectororganisatie betreurt dat er vooral middelen worden uitgetrokken voor infrastructuur. "Dit is alsof we de horeca zouden redden door nieuwe cafés te laten bouwen", luidt de kritiek.

13 reacties

  • Thomas Hamerlijnck

    4 jaar geleden
    Als op al die bakstenen staat "by Jambon", dan zijn we er toch ? Deze Zwakke Regering wordt vereeuwigd in sterke steen, de miljoenen zijn onterugbrengbaar weg - en wij de gewone dutsen en stervelingen "ploegen voort". 
  • Kris Kras

    4 jaar geleden
    Ik heb  genoeg cultuur amusement aan wekelijkse  parlementaire zittingen op tv. Varieert  van  ernstig  theater tot  de meest vermakelijke  comedy.  Alle andere  artiesten die niet zelfbedruipend zijn,  kunnen beter een andere job zoeken, zelfs al is het maar tijdelijk.
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Ze gaan investeren , ze gaan miljoenen geven, ze gaan van alles doen . Goed . Het idee is goed . Maar de vraag is? Met wat ? Er is geen geld. Ze staan al meer dan 35 miljard in het rood, waar ga je dan de middellen halen voor die fantasietjes te betalen ? Bij de burger weeral zeker . De burger is nu al uitgeperst zoals een citroen. Maar de rijken met miljoenen aan eigendommen en geld, daar is men te laf voor om daar aan te komen . De tijd van de middeleeuwen. De lijfeigenen betalen er voor.
  • Piet Schots

    4 jaar geleden
    Ga werken ipv brol te maken en er een verhaaltje rond te vertellen.
  • Dick DECOCK

    4 jaar geleden
    Men zou alleen essenciele sectoren mogen ter hulp schieten, cultuursector leeft al jaren boven zijn stand van belanstingsgeld, als je niet zelfbedruipend bent moet je maar andere job doen.