© rr

Stad Antwerpen neemt Jazz Middelheim zelf in handen

De stad Antwerpen verhoogt haar bijdrage voor Jazz Middelheim tot 160.000 euro en gaat de praktische organisatie van het festival overnemen van de VRT. De openbare omroep had eerder al laten weten vragende partij te zijn om daarover gesprekken te voeren met de stad. Op het terrein zal er nauwelijks iets te merken vallen van de wijziging, verzekert burgemeester Bart De Wever (N-VA).

De toekomst van Jazz Middelheim oogde de voorbije jaren onzeker, aangezien het contract met VRT net als verschillende sponsordeals afliepen. De stad Antwerpen engageert zich nu om ook de komende jaren het festival in zijn huidige gedaante te laten doorgaan. Voor de editie 2017 wordt wel nog samengewerkt met VRT en ook nadien zal bijvoorbeeld radiozender Klara Jazz Middelheim blijven coveren.

Antwerpen zal naast de bestaande logistieke ondersteuning ook instaan voor de marketing en promotie van het festival. “We willen de eigenheid van Jazz Middelheim bewaren”, zegt schepen voor Cultuur Caroline Bastiaens (CD&V). “De typische gezelligheid, het familiale karakter en de topnamen uit de jazzwereld blijven essentiële elementen. Dankzij deze overeenkomst is een mooie toekomst verzekerd en blijft Jazz Middelheim in Park Den Brandt de baken en het ankerpunt van de Belgische jazz.”

De programmatie gebeurt alvast dit jaar nog samen met de vzw Jazz en Muziek Gent, die dat ook de voorbije jaren al deed.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER