REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

28-jarige arts en proefpersoon vaccin AstraZeneca overleden, maar testen gaan door: vrijwilliger kreeg placebo

Een 28-jarige Braziliaan die als proefpersoon mee hielp aan de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus, is overleden aan covid-19. Dat meldt het Nationale Agentschap Gezondheidstoezicht (Anvisa). De man kreeg echter niet het vaccin zelf toegediend. “We weten nu dat de proefpersoon een placebo kreeg. De proeven kunnen dus gewoon doorgaan”, zegt viroloog Johan Neyts in HLN LIVE.

15 reacties

  • Jurgen De doncker

    4 jaar geleden
    Elke ze kunnen u nooit verplichte om iets in lichaam te stoppen dat je niet wil.ik deel wel u mening .ik moet dit vaccin niet hebben. Dat ze het mijne maar geven aan de bange gezonde mensen .dit is alleen voor ouderen en verzorgend persoon goed .
  • Elke De Vleeschouwer

    4 jaar geleden
    Steek het vaccin waar de zon niet schijnt jongens! Als men het verplicht ga ik liever de bak in... Zo iets moet tientallen jaren bestudeert worden voordat men weet of de lange termijneffecten negatief uitdraaien. De elite zal wel wachten... 
  • Romana Crabbe

    4 jaar geleden
    Hoelang gaan ze inderdaad nog wachten .... ze hadden de scholen al in vakantie moeten laten gaan , het is nu al een ramp !!
  • Erna Pichry

    4 jaar geleden
    Hoe komt het dan dat China dat wel kunnen als je ziet wat ze uit de grond haalden met het opbouwen van zieken bedden buiten de ziekenhuizen.
  • Patrick De Clercq

    4 jaar geleden
    Wie zegt dat die persoon een placebo kreeg? Voor ik zoiets geloof wil ik dat eerst zien. Anders kunnen ze u wijsmaken wat ze willen. In ieder geval ze mogen hun vaccin houden.