Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Marc Noppen (UZ Brussel): “Volksgezondheid én economie én individuele vrijheid? Dat gaat niet. Je moet een keuze maken”

Volgens Marc Noppen, directeur van het UZ Brussel, is het tijd dat ons land in deze coronacrisis een strategische keuze maakt, in plaats van te jongleren tussen volksgezondheid, economie en individuele vrijheid. “Dat gaat niet”, betoogt de professor woensdagavond in ‘De Afspraak’.

22 reacties

  • Peter Van Den Bossche

    4 jaar geleden
    Zegt een man met een dik loon die zelfs van een lockdown van een jaar financieel niet zal lijden...
  • Jonathan Wouters

    4 jaar geleden
    De keuze is al gemaakt, ze kiezen voor de economie. Daarom blijven we werken, en blijven de kinderen op de scholen. Niet zeveren aub.
  • Eric Nieuborg

    4 jaar geleden
    Er was eens een regering die koos voor de economie. Vele mensen werden echter ziek, duizenden stierven en finaal ging ook de economie overkopen omdat er niet genoeg mensen meer waren.(Is niet van mij, ik ben echter de naam kwijt de wijze persoon die dit ooit schreef)
  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Eén virus zorgde in 1818 voor miljoenen doden.  En welke vrijheid ?  De vrijheid om andere mensen aan te steken ?  Ze in de miserie sturen.  Is UW vrijheid dan zoveel belangrijker dan de gezondheid van uw familie en vrienden ?
  • frans boogaerts

    4 jaar geleden
    Kan het duidelijker voorgesteld worden...een politiek kluwen waar niemand beter van wordt..en duidelijk aangetoond de onbekwaamheid van Brusselse groene minister..1 oplossing zo snel mogelijk confederalisme met 2 confederale staten