'Show me the Monet' door de Britse straatartiest Banksy.
Volledig scherm
'Show me the Monet' door de Britse straatartiest Banksy. © AFP

Monet-parodie van Banksy geveild voor meer dan 8 miljoen euro

Het werk "Show me the Monet" van de Britse kunstenaar Banksy, een parodie op een bekend schilderij van de Franse schilder Claude Monet, is woensdag in Londen geveild voor 7,6 miljoen pond (8,5 miljoen euro). Dat heeft het veilinghuis Sotheby's bekendgemaakt.

2 reacties

  • Jean Schepens

    4 jaar geleden
    De waarde van een "kunstwerk" ? Hetgeen de gek er voor wil geven...NONKELJEAN
  • chantal steenackers

    4 jaar geleden
    de wereld is nog gekker aan het worden
  1. 
Hoe de kassa van ‘De Zeven Zussen’ blijft rinkelen: zelfs na haar dood verdient Lucinda Riley nog miljoenen
    PREMIUM
    2

    Hoe de kassa van ‘De Zeven Zussen’ blijft rinkelen: zelfs na haar dood verdient Lucinda Riley nog miljoenen

    Bijna vier jaar na de dood van bestsellerschrijfster Lucinda Riley (56) houden haar ‘Zeven Zussen’ nog altijd de boekenverkoop overeind. Zowel in Vlaanderen als Nederland was het postuum verschenen ‘Atlas’ - het slot van de reeks - met voorsprong het bestverkochte boek van 2023. De machine loopt zodanig gesmeerd dat Rilay nu zelfs meer ‘verdient’ dan vóór haar overlijden. Om hoeveel geld gaat het? En waar gaan die miljoenen naartoe?
  2. “Denk je dat een 27-jarige zin heeft om met een 50-jarig koppel te vrijen?”: kunstencentrum De Studio zet directeur op non-actief na publicatie Julie Cafmeyer
    PREMIUM

    “Denk je dat een 27-jarige zin heeft om met een 50-jarig koppel te vrijen?”: kunstencen­trum De Studio zet directeur op non-ac­tief na publicatie Julie Cafmeyer

    In het Antwerpse kunstencentrum De Studio heeft de raad van bestuur beslist dat directeur Marc Verstappen tijdelijk een stap opzij moet zetten wegens een onderzoek naar seksisme en ongepast flirtgedrag. Aanleiding is de publicatie ‘Life is but a dream’ van theatermaker Julie Cafmeyer (36). Daarin wordt gesuggereerd dat Verstappen misbruik maakte van zijn positie in de periode dat Cafmeyer als theatermaker aan De Studio verbonden was. “Je kunt toch niet je hele carrière lang met iedereen flirten en seksueel getinte opmerkingen maken over ‘new tantra’ om vervolgens totaal verontwaardigd te zijn als iemand je erover aanspreekt?”
    Antwerpen