Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © BELGA

LIVE. Ziekenhuizen moeten overschakelen naar fase 2a - Onderwijs in Duitstalige gemeenschap naar code rood

De coronacijfers blijven drastisch toenemen in België. Na hun Franstalige collega’s vinden nu ook de Vlaamse virologen dat een nieuwe lockdown moet overwogen worden. De teststrategie is sinds woensdag aangepast omdat laboratoria in ons land niet meer kunnen volgen. Intussen draaien de ziekenhuizen op volle toeren om ook de niet Covid-zorg te kunnen blijven bolwerken. Lees in dit liveblog de laatste ontwikkelingen over het coronavirus.

113 reacties

  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    in de meeste Duitstalige klassen zijn hier inderdaad redelijk veel afwezigen waardoor het met het lesgeven niet vooruitgaat. Toetsen kunnen niet doorgaan en nieuwe leerstof moet uitgesteld worden. Het on line lesgeven is in deze situatie een goed alternatief voor het onderwijs en voor  het openbaar vervoer (waar onvoldoende ontsmet kan worden).
  • Kim Verpoorter

    4 jaar geleden
    Hoelang gaan ze het nog rekken? Dit heeft geen zin! Ofwel nu meteen een hele strenge lockdown en anders gooit men beter alles open. 
  • Hans Benoit

    4 jaar geleden
    Nooit krijgt men dit virus klein in Belgie met dat dweilen met de kraan open.Begeef u eens in een bedrijf of kledingwinkel,wat je daar te zien krijgt is niet te verwoorden..Social distancing?Nooit van gehoord.Mondmaskers?Een kleine minderheid draagd ze correct.Kijk eens naar China en neem daar een voorbeeld aan.Keiharde lockdown zonder uitzonderingen.De korte pijn.Nu zijn ze er in China wel vanaf.Hier blijft men aanmodderen.
  • Maarten anthonis

    4 jaar geleden
    Dat noemen ze niet van strategie veranderen, maar gewoon opschalen, als de croo dit niet verstaat, dit wil zeggen snel en veel strengere maatregelen nemen , onze zorg barst nu al uit zijn voegen, wat zal dat dan volgende week geven. Ėėn woord voor ,prutsers.
  • Karel De Martelaere

    4 jaar geleden
    Beste matthias, onze secundaire school in Brugge sluit morgen de eerste graad, midden in de herfstexamens, ten gevolge van een coronaexplosie. Uitgerekend bij de leeftijdscategorie die niet besmet kan worden, niet besmettelijk is, niet ziek kan worden. Uitgerekend bij de groep die volgens Scheyts in eender welke kleurcode naar school moet blijven gaan. 1 maand volledige lockdown en dan gerichte tracing. Zo moeilijk kan dat niet zijn.