Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Bezorgdheid om verkouden Marc Noppen (UZ Brussel) in ‘De Afspraak’

UZ Brussel-CEO Marc Noppen.Beeld BELGA

Opvallend moment in De Afspraak. Marc Noppen, CEO van het Universitair Ziekenhuis in Brussel, kwam er toelichting geven bij de toestand in zijn ziekenhuis, maar deed dat hoestend en verkouden. Kijkend Vlaanderen reageerde verbaasd, maar dat is volgens presentator Bart Schols evenwel niet nodig. 

Bekijk het bewuste moment in ‘De Afspraak’

“Hoe gaat het met u?” wilde presentator Bart Schols weten van Noppen. “Met mij gaat het redelijk, ik ben een heel klein beetje verkouden”, liet een kuchende Noppen zich aan het begin van het gesprek met presentator Bart Schols ontvallen. 

Waarop Schols vroeg: ‘U bent getest?’

“Ik ga me laten testen, maar het heeft helemaal niks met covid te maken”, aldus Noppen. “Het is mijn jaarlijkse verkoudheid.”

De uitspraken van Noppen zijn opvallend, want normaal moet je thuisblijven wanneer je verkouden bent of ziektesymptomen vertoont.

Nogal wat kijkers reageerden dan ook verbaasd, maar dat is volgens presentator Bart Schols niet nodig: “De uitspraak komt misschien wat ongelukkig over, maar dokter Noppen sukkelt al even met die hoest, is vorige week negatief getest en wordt morgen opnieuw getest. En elke week nadien”, schrijft Schols woensdagavondop Twitter. Hij wijst er verder op dat al zijn gasten een mondmasker dragen tot ze aan tafel zitten. “Een tafel met veel afstand tussen de gasten trouwens.”

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...