photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Febelfin waarschuwt voor nieuwe 'kluisrekeningfraude'

Bankenfederatie Febelfin waarschuwt voor een nieuwe vorm van fraude waarbij oplichters hun slachtoffer opbellen en zich voordoen als een bankbediende. Concreet sturen de oplichters eerst een phishingbericht om toegang te krijgen tot de rekening van het slachtoffer. Daarna bellen ze die persoon op met de raad om geld over te schrijven naar een zogezegd veilige kluisrekening omdat er verdachte verrichtingen zouden zijn vastgesteld op de bankrekening, waarschuwt Febelfin.

5 reacties

  • chris vangiesbergen

    4 jaar geleden
    Alle mails van banken nooit op een link klikken want dan weten ze dat die mail open gedaan is .Alle verdachte mails naar verdacht.be doorsturen .Ook telefoons met mensen die zich voordoen als mensen van Microsoft nooit op ingaan.
  • Marc Verdonck

    4 jaar geleden
    Ik begrijp dit allemaal niet. Een bankrekening staat op naam, als je veel geld wil storten moeten ze eerst weten waar het vandaan komt. En toch kunnen ze deze oplichters niet pakken. Maar van ons weten ze alles. Denk dat hier grote vissen achter zitten.
  • Hans Mannaerts

    4 jaar geleden
    Joske, dat doen ze uiteraard ook. Maar het is vandaag enorm eenvoudig om een rekening te openen en vaak staan de misbruikte rekeningen in het buitenland. Daarnaast staan deze nooit op naam van de criminelen zelf maar gebruiken ze tussenpersonen die ook weer voorgelogen worden. Snel wat geld verdienen, ik laat geld naar je overschrijven en jij haalt 90% daarvan af en geeft het aan mij, de andere 10% mag je houden. En die tussenpersonen worden uiteindelijk opgepakt.
  • José Lippens

    4 jaar geleden
    Waarom reageren de banken niet door de kluisrekeningen te blokkeren?
  • St V riel

    4 jaar geleden
    ik snap niet dat sommigen, en dan vooral ouderen die toch al iets meegemaakt hebben in het leven , daar intrappen.