Vias/HLN
Volledig scherm
© Vias/HLN

Recidive ligt 41 procent lager bij overtreders die verkeerscursus als straf krijgen

Het percentage recidivisten ligt 41 procent lager bij verkeersovertreders die een vorming moeten volgen in vergelijking met overtreders die een klassieke straf zoals een geldboete of verval van recht tot sturen krijgen. Dat blijkt uit een studie van verkeersinstituut Vias. De effecten van die verkeerscursussen zijn bovendien meer uitgesproken voor bestuurders die voor de eerste keer veroordeeld worden.

4 reacties

  • Geert Van den Berghe

    4 jaar geleden
    Ik ben voor verkeersveiligheid en controles. Maar er moet dringend werk gemaakt worden van realistische snelheids beperkingen. Wegen waar je vroeger veilig 90 km/u kon rijden zijn terug gebracht naar 50 km/u. En daar is dan veel controle. Met veel snelheids overtredingen tot gevolg van mensen die eens 55 km/u gereden hebben. Ik woon in een drukke straat waar dikwijls 80 km/u of meer gereden wordt. Nooit controle. Liggen de prioriteiten nu echt op zoveel mogelijk poen scheppen? Schande. 
  • wesley netnem

    4 jaar geleden
    Weet je wat nog veel beter zou Helpen ? Realistische Snelheids beperkingen en dat Iedereen Ook zwakke weggebruikers hun verantwoordelijkheid zou Opgelegd worden in het verkeer want nu moeten Automobilisten en Vrachtwagen chauffeurs als Enige zich aan de regels houden en ALLES gezien hebben , de zwakkeweggebruikers doen maar op en Kijken naar NIKS ! Ook het Spookrijden van fietsers Levensgevaarlijk ! En waarom is er geen Helmplicht voor fietsers zoals een Gordel in de wagen ??
  • Geert Van den Berghe

    4 jaar geleden
    Natuurlijk is dit weer een geldklopperij, wat zou het anders zijn. :-)  . Ik ken iemand die het moeten volgen heeft. En dan ook nog een gesprek met iemand die je behandeld gelijk een kleuter. Ik stel voor de snelheid te verlagen naar 20 km/u in de bebouwde kom. Raar dat er dan opeens meer verkeerscriminelen gaan bijkomen die dan eens 25 km/u gereden hebben. Het verkeersbeleid is een echte schande.
  • Anthony Daele

    4 jaar geleden
    Toch gewoon toeval of je nu gepakt werd of niet . Lijkt weer 1 of andere geldklopperij waarbij iedereen een cursus van veel geld moet gaan volgen