Elon Musk, CEO van Tesla.
Volledig scherm
Elon Musk, CEO van Tesla. © EPA

Tesla boekt vijfde kwartaalwinst op rij

Autofabrikant Tesla heeft voor de vijfde keer op rij een kwartaal afgesloten met winst. De producent van elektrische auto's zette in de drie maanden tot en met september een winst van 331 miljoen dollar (279 miljoen euro) in de boeken. Verder ligt het bedrijf op koers om dit jaar een half miljoen auto's af te leveren.

9 reacties

  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Toch zijn er nog kenners die beweren dat Tesla op de rand van het faillissement staat. Nog even ...
  • Johan Vroonen

    4 jaar geleden
    @Gino Ik ben nu al meer dan een jaar Tesla rijder. Ik reed vroeger ieder jaar voor 5000 Euro aan tankbeurten op met mijn diesel. Met Tesla rij je gratis omdat ik volledig in mijn eigen energiebehoefte kan voorzien met zonnepanelen. Dus op 10 jaar tijd 50 000 Euro gespaard aan brandstof + 12 000 Euro uitgespaarde onderhoudsbeurten. Vergelijk zelfde marktsegment elektrisch met hybride en de rekening is vlug gemaakt. Dan spreken we nog niet over comfort, milieu, rijplezier ...
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Lithiumvervuiling verzinkt in het niets in vgl. met de milieurampen en de duizenden doden die het oppompen en transport van petroleum hebben veroorzaakt. Tesla haalt nu lithium naast de deur, in de woestijn van Nevada: zand opgraven, lithium eruit, zand er weer in, niks vervuiling. In Vlaanderen heeft nu al 45% van de gezinnen groene stroom, 500.000 PV installaties, potentieel om miljoenen EV hernieuwbaar op te laden.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Als die wagen drie keer zo duur is als een andere dan moet je er drie keer zo lang voor werken. En ook dat veroorzaakt een enorme CO² uitstoot. De lithium winning voor de batterijen is bovendien ook erg milieu belastend. En veel van de stroom die gebruikt gaat worden voor elektrische auto's zal nog niet groene stroom zijn.
  • Johan Vroonen

    4 jaar geleden
    Zelfs zonder de overheidssteun was Tesla afgelopen kwartaal winstgevend. Productie elektrische voertuigen vervuilt trouwens veel minder dan moderne diesel over totale levensduur. Goede zaak dat steeds mensen beginnen in te zien dat elektrisch rijden de toekomst is. Jaarlijks 400 000 doden door luchtverontreiniging in Europa alleen !