Viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst. © VTM NIEUWS

Ook Vlaamse experts pleiten nu voor extra maatregelen: “Korte strenge lockdown vermijdt veel langere semi-lockdown”

Na hun Franstalige collega’s vinden nu ook de Vlaamse virologen dat een nieuwe lockdown moet overwogen worden. Volgens epidemioloog Pierre Van Damme moet een lockdown morgen op het Overlegcomité “zeker op tafel” gelegd en besproken worden. Dat zei Van Damme bij HLN Live. Nu pleit viroloog Marc Van Ranst op Twitter voor een “korte strenge lockdown”.

151 reacties

  • Jan Van Gent

    3 jaar geleden
    Er is maar 1 zaak waar we zeker van zijn is dat de top van ons land het compleet heeft verprutst zij zijn de oorzaak van waar we nu staan. De verantwoordelijken hebben het schip al verlaten dus zij staan uit de wind en de nieuwe ploeg gaat er ook veel te laks mee om. Wanneer gaan ze drastisch ingrijpen ? Als het weer veel te laat is de ziekenhuizen liggen overvol en ze wachten , stellen uit ,.... hun top barometer is weer uitgesteld Corona is wel al 9 maand in België . Geknoei aan de top ! 
  • Kim Verpoorter

    3 jaar geleden
    Die semi lockdown heeft, buiten mensen irriteren, geen enkele meerwaarde! 
  • Tessa Coppieters

    3 jaar geleden
    Gewoon sluiten die boel, ok voor bedrijven is dit een ramp en voor de economie ook maar zo kan het niet verder. Ik zou graag Nieuwjaar vieren of gewoon eens ontspanning hebben. Sluiten voor anderhalve maand en heel streng zijn
  • sandra peeters

    3 jaar geleden
    De scholen tot de kerst toe en dan zal al fors dalen kinderen besmetten hun gezin grootouders en zo blijft het duren
  • Valentin Valmont

    3 jaar geleden
    Groot gelijk. Dit zijn wijze en logische woorden.