Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

7 patiënten van ‘onvoorzichtige’ huisarts uit Kruisem positief getest op corona

7 patiënten van ‘onvoorzichtige’ huisarts uit Kruisem positief getest op corona
Beeld Foto Ronny De Coster

Zeven patiënten die tot hoogrisicocontacten behoorden van een huisarts in Ouwegem zijn met het coronavirus besmet. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Er waren 95 mensen getest.

Een aantal besmettingen in de gemeente Kruisem kunnen afgelopen week in verband gebracht worden met een huisarts die ook positief testte. De patiënten van de arts die recent nog contact met hem hadden, werden allemaal gecontacteerd. Zo goed al alle testresultaten zijn intussen bekend en verzameld. Van de 95 mensen die zich lieten testen, testten er 7 positief.

7 dagen isolatie

“Zo'n 7 procent van de mensen die zich lieten testen, heeft positief getest. Deze mensen blijven nu in de gebruikelijke isolatie van 7 dagen en worden zo gecontacteerd door het contactonderzoek om ook hun contactpersonen te verwittigen”, zegt Joris Moonens, woordvoerder van Zorg en Gezondheid.  “Bij hoogrisicocontacten zien we doorgaans een positiviteitsratio van 12 à 15 procent, dat ligt hier dus gelukkig een stuk lager. Dankzij het snelle en accurate handelen van de medisch expert van de eerstelijnszone, bijgestaan door de huisartsenkring, het lokaal bestuur en ons eigen contactonderzoek slaagden we erin om de contactenpersonen van de arts op heel korte termijn te informeren en te laten testen. Het aantal besmettingen is beperkt gebleven en we kunnen daarmee deze kleine uitbraak afsluiten en de rust laten weerkeren in Kruisem”, besluit Moonens.