endcoronavirus.org
Volledig scherm
© endcoronavirus.org

Deze internationale pandemie-expert geeft Van Ranst gelijk: “Met softe lockdown blijven we voor altijd in vagevuur van corona hangen”

Een korte lockdown met drastische maatregelen die resulteert in nul gevallen. Daarvoor pleit de gerenommeerde Amerikaanse fysicus Yaneer Bar-Yam, die gespecialiseerd is in epidemieën en volledig achter de nieuwe lockdown in Ierland staat. Daarmee volgt hij dezelfde lijn als viroloog Marc Van Ranst in ons land.

28 reacties

  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    Carl Kempeneer. Het is een kwestie van specialisatie en taakverdeling. Democratie maakt wetten; de regering voert die uit o.m. door de feitelijk juiste en juridisch toelaatbare beslissing te nemen. Niemand kan alles weten; daarom moeten politici die geen materiële kennis hebben van het voorwerp van hun beslissing, beroep doen op één of meer specialisten die deze kennis wel hebben, niet alleen om tot een juiste beslissing te komen maar ook om ze uitdrukkelijk te motiveren.
  • Carl Kempeneer

    4 jaar geleden
    Het is een feit dat de politici die we kiezen (en aanvaarden) niet het intellect en dus het inzicht hebben om dit te aanvaarden en dus consequent in te grijpen. Zij stellen andere prioriteiten voor onze samenleving.Maar het is ook een feit dat we procentueel zelf de prioriteit hebben genomen om deze politici de leiding te geven om deze beslissingen te nemen...Het grootste deel van de kiezers kiest dus eigenlijk zelf voor de chaotische en onwetenschappelijke aanpak van deze virusbestrijding.   
  • Pierre De Bock

    4 jaar geleden
    Overschot van gelijkDe Bock Pierre
  • David Hermans

    4 jaar geleden
    Snappen die nu niet dat we in het hart van Europa liggen en dus transitland zijn, daarbij ook gebonden aan vrij verkeer van goederen en personen? Nul besmettingen bereiken het eerstvolgende jaar is gewoonweg ONMOGELIJK, of het moet zijn dat je effectief de grenzen opnieuw sluit (en nog grondiger dan in het voorjaar) en dat voor 2 à 3 maanden. Dan mogen we ook gedag zeggen aan onze economie.  We zijn nog altijd het vrije westen en niet totalitair China (en dat willen we ook niet, denk ik zo)...
  • Geert Remans

    4 jaar geleden
    De wereld bestaat uit expertenBlijkbaarEchter geen van hun heeft expertise voor oplossingBen dus zelf ook expert ...