Orry Van de Wauwer.
Volledig scherm
Orry Van de Wauwer. © RV

CD&V: "Cultuursector is niet gebaat bij activiteitenpremie”

Orry Van de Wauwer (CD&V) heeft vragen bij de Vlaamse steun voor de cultuursector vanuit het Noodfonds. Uit zijn vraag aan Cultuurminister Jan Jambon (N-VA) in het parlement bleek dat zowat 30 miljoen van de voorziene 65 miljoen euro niet werd uitgedeeld. "Doe een aangepaste tweede ronde opdat de middelen terechtkomen waar ze nodig zijn", zegt het Vlaamse parlementslid. Hij vindt de nieuwe activiteitenpremie geen goed idee.

3 reacties

  • Karel Van Beeck

    4 jaar geleden
    Als bij cultuur nog 200 aanwezigen mogen zijn en men weet dat 1 op 100 een besmetting heeft dan zitten er 2 besmette personen bij een voorstelling. Als er dan een superverspreider bij is ( of 2 ) dan weet je wat er kan gebeuren.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
     verband met corona en klimamandel wordt stilaan duidelijker : zorg dat mensen  "artiesten" een productieve job als alternatief hebben. Er  is een enorm tekort aan GOEDE stielmannen. Binnenkort is het te laat want de echte en  og zeldzame "leermeesters" behoren tot de oude garde. In stand houden van ambachten is ook cultuur !
  • Alexa Grieken

    4 jaar geleden
    Dat die van de cultuursector eens gaan werken nu, werk genoeg. Stop met jammeren en bedelen en ga werken daar waar het nodig is.