Een foto van de vermoorde leraar aan het operagebouw van Parijs
Volledig scherm
Een foto van de vermoorde leraar aan het operagebouw van Parijs © AFP

Dit weten we over de 5 volwassenen en 2 scholieren die in verdenking zijn gesteld voor moord op geschiedenisleraar

De moord op leraar Samuel Paty heeft een schokgolf door Frankrijk gestuurd. Stilaan raken meer details bekend over de zeven verdachten die in het onderzoek in verdenking zijn gesteld. Dit weten we over hen.

2 reacties

  • Konrad Dobson

    4 jaar geleden
    Vreselijk dat dit moest gebeuren voor men nog eens stilstond bij het belang van vrijheid van meningsuiting. Goed dat men ervoor op straat komt, maar ik vraag me af hoeveel het zal uithalen wanneer de grenzen wagenwijd open blijven en er van nieuwkomers amper verwachtingen duidelijk gemaakt worden.
  • Philip Berthels

    4 jaar geleden
    Moord is in elke godsdienst verboden ook bij Moslims. Gelukkig is de meerderheid van de Moslims vredelievend. De geradicaliseerde minderheid moet aangepakt worden en de gemiddelde Moslim kan daarbij helpen om de bronnen van radicalisering te identificeren. Als het geen haatbericht is of oproep tot moord moet vrije meningsuiting op alle manieren kunnen. Alleen in extremistische staten en dictaturen waar de bevolking wordt onderdrukt, is vrije meningsuiting verboden. Dat laten we niet gebeuren!