LIVE. Premier De Croo: “Maatregelen in sport- en cultuursector worden aangepast”

Er komen morgen sowieso verstrengingen voor de cultuur- en de sportwereld. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) aangekondigd tijdens het vragenuurtje in de Kamer.

“De maatregelen in sport en cultuur zullen aangepast worden. Het is logisch dat die in de lijn gaan liggen met wat we vorige vrijdag beslist hebben”, zei De Croo als antwoord op de vele vragen van oppositie en meerderheid. “We moeten er alles aan doen om niet-noodzakelijke contacten te stoppen.” Dat betekent wellicht dat de maatregelen die vastgelegd zijn in de protocollen voor de sport- en cultuursector aangescherpt zullen worden.

De Croo houdt vast aan de beslissingen van vrijdag, en die zullen ook nog bijgestuurd worden. “Laten we niet constant veranderen van strategie en vertrouwen hebben in de maatregelen die we genomen hebben.”

Tussen de lijnen door liet De Croo veel kritiek horen op de oppositiehouding van N-VA. Zo benadrukt hij dat ze genomen beslissingen “samen moeten verdedigen”, allicht alluderend op de communicatie van N-VA waarbij ze meermaals lieten verstaan dat ze met tegenzin akkoord zijn gegaan met een sluiting van de horeca. De Croo roept op om te stoppen met het land op te delen, aangezien het virus intussen overal is. “Bijna alle provincies staan intussen op niveau vier, op Limburg na, maar dat is slechts een kwestie van tijd.”

(tact, fem)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen