Premier De Croo tijdens de persconferentie na het vorige Overlegcomité
Volledig scherm
Premier De Croo tijdens de persconferentie na het vorige Overlegcomité © REUTERS

Gisterenavond al eerste (digitaal) Overlegcomité: verstrengingen voor cultuur en sport, coronabarometer wellicht weer uitgesteld

Het Overlegcomité kwam donderdagavond om 20 uur al bijeen, en niet pas vrijdag, zoals eerder afgesproken. Digitaal dit keer, voor de veiligheid én om het goede voorbeeld te geven. De verwachting is dat er op korte termijn verstrengingen komen van de coronamaatregelen voor de sport- en de evenementensector. Premier Alexander De Croo (Open Vld) pleit zeker niet voor een nieuwe lockdown. Allicht wordt de lancering van de coronabarometer nog een keer uitgesteld. 

128 reacties

  • Eddy Vermeulen

    3 jaar geleden
    In het voorjaar heeft de regering Wilmés ons een lockdown opgelegd, met resultaat. Mijn (gezond) boerenverstand zeg mij dat er nu een ramp in de maak is.
  • René Janssen

    3 jaar geleden
    hebben onze politici enkel oren om hun maskertje aan te hangen en hebben ze het luisteren afgeleerd? nog steeds sterven er mensen door hun dwaze maatregels, nog steeds staat geld boven mensenlevens, hoeveel erger kunnen die graaiers nog worden? stop met die waanzin en doe wat moet.geleerd van maart hebben ze echt niets
  • ludo sprangers

    3 jaar geleden
    Er zijn nog geen voldoende griepvaccins voorhanden voor de gekende virussen die mogelijk er aankomen. Al 25 jaar griepspuit gekregen en nu geen.! Met Corona gaat het hier nog slechter aflopen. Vivaldi zal het niet oplossen .De Croo kan het goed uitleggen maar daar is ook alles mee gezegd. Geen woorden maar daden aub!
  • Carlo Verstappen

    3 jaar geleden
    Deze  Regering kan het wel beter uitleggen maar verder is er weinig verschil met vorige. De virologen zeggen al maanden wat er nu aan het gebeuren is en wat de regering best kan doen. Nee ze zijn nu al gebuisd.
  • Elenore Pals

    3 jaar geleden
    Je kunt niet vertrouwen op de regering. Het volk roept om een korte pijn. Strenge lockdown. De meeste deskundige ook. Maar de Croo beslist weer anders.